Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε πολύχρωμη χοιρινή τηγανιά

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Γρήγορο, πεντανόστιμο και αγαπημένο φαγητό, που στέκεται ως κυρίως ή ως ορεκτικό. Η τηγανιά δεν λείπει από τις παραγγελίες της παρέας στις ταβέρνες και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει έναν... πολύχρωμο, με πιπεριές! Όσο την ετοιμάζετε, βάλτε και καμιά μπύρα να παγώνει στην κατάψυξη και... καλή σας όρεξη! Δείτε τα υλικά και την συνταγή:


Υλικά

1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
100 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
500 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Φέτα, θρυμματισμένη
Ρίγανη, ξερή

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ μπολ, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και το χρωματίζουμε από όλες τις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες δόσεις.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Κατόπιν, ρίχνουμε το κρέας, το λευκό κρασί και αφήνουμε για 3' - 4' μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ύστερα, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30' μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Μόλις είναι έτοιμη η τηγανιά, σερβίρουμε ζεστή με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ