Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Κλοπ είναι προπονηταράς, αλλά η Ρεάλ είναι Βασίλισσα

Η απόλυτη ποδοσφαιρική διοργάνωση και φέτος, είχε νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επιβλήθηκε με 0-1 έναντι της Λίβερπουλ, της κόκκινης φανέλας του νησιού. Κόντρα λοιπόν στις προβλέψεις φαβορί των περισσοτέρων προγνωστικών, η Βασίλισσα της Ισπανίας και της Ευρώπης, κατέκτησε το 14ο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, αφήνοντας την περισσότερο επιθετική Λίβερπουλ δευτεραθλήτρια, θυμωμένη και απογοητευμένη.

Η δήλωση του Κλοπ περί της «δικαιολογίες»  "όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας είναι ο καλύτερος παίκτης του τελικού τι να πεις..." , με βρίσκει αντίθετο. Όχι, ότι ο Κουρτουά δεν ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Φυσικά και ήταν! Αλλά φίλε Γιούργκεν: α) μην ξεχνάς πως υπάρχει κι αμυντική οργάνωση στο ποδόσφαιρο όπου αν ο τερματοφύλακας είναι καλύτερος σε απόδοση από τους δικούς σου ποδοσφαιριστές, τότε απλά δεν κερδίζεις. β) γιατί δεν μπόρεσαν οι δικοί σου να βγάλουν από ομαδική προσπάθεια συνεργασίας ένα τέτοιο...άδειασμα που να μην μπορεί να αντιδράσει κι ο Κουρτουά; 

Ατυχείς δηλώσεις νομίζω του τεράστιου προπονηταρά Κλοπ, όπου σαφώς πρέπει να ήταν της στιγμής λόγω της απογοήτευσης κι όχι για την ποδοσφαιρική ενσυναίσθηση που τον διακατέχει ούτως ή άλλως. 

Γράφει ο Βασίλης Αλαμπορινός...

* Λίβερπουλ ( Γιούργκεν Κλοπ)

Η αρμάδα του Merseyside, παρατάχθηκε με σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το 4-3-3- φυσικά , όπου συνήθως κατά την επιθετική οργάνωση γινόταν 2-4-1-3 με άμεση μεταφορά πάνω από το κέντρο για τη δημιουργία ακατάπαυστης πίεσης στον αντίπαλο με positional play και με τον Χέντερσον να δίνει πλάτος στο 3 της επίθεσης στα δεξιά , ενώ στην αμυντική οργάνωση μετασχηματιζόταν σε 4-1-2-3 με το 3 ψηλά να πράττει το λεγόμενο geggenpressing του Κλοπ. Οι 4 πίσω σε ευθεία και όλοι οι υπόλοιποι να εναλλάσσονται στο pressing ψηλά οποίος είχε τη στιγμιαία αντοχή να το πράξει. Κλασσικά πράγματα του Γερμανού.

Η Λίβερπουλ στηριξε κυρίως τον τρόπο ανάπτυξής της παρακάμπτοντας την 1η φάση του build up από το δικό της επιθετικό 1ο και μεταφέροντας με direct τρόπο το παιχνίδι πάνω από το κέντρο, για 2η φάση build up, 3ης φάσης ανάπτυξης (creation) και 4ης ( finishing). Μόνο που στο finishing , από τη μια η έλλειψη συγκέντρωσης κι από την άλλη ο Κουρτουά, της στέρησαν να το μετουσιώσουν σε ισχυρό όπλο, όπως συνήθως. 

Σε γενικές γραμμές οι Reds ήταν πιο επιθετικοί, πιο πιεστικοί, δημιούργησαν περισσότερο, τελείωσαν κι αξιοπρεπώς κάποιες φάσεις, εξουδετέρωσαν κάποια μεγάλα ατού των Μαδριλένων, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς δεν τα κατάφεραν. Και μια σημείωση: ο Τσιμίκας ρε Γιούργκεν γιατί δεν μπήκε ποτέ; Ο Ρόμπερτσον ήταν από τους αδύναμους κρίκους χθες! 

* Ρεάλ Μαδρίτης ( Κάρλο Αντσελόττι)

Η μεγάλη Βασίλισσα της Ισπανίας, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την ισχύ της, παρ' όλο που αρκέστηκε σε 2ο ρόλο στον τελικό. Μήπως τελικά κάτι ήξερε ο πανούργος Ιταλός κι επέλεξε την άμυνα και να φύγει μπροστά με counter attack; Σίγουρα ναι, αλλά κι από την άλλη είχε την τύχη με το μέρος του, έναν τερματοφύλακα διαμάντι στις αμυντικές τοποθετήσεις κι ενώ στην ουσία τα μεγάλα του ατού δεν κατάφεραν μαγικά, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Φωτεινό παράδειγμα ο Βινίσιους ο οποίος αμυντικά δε βοήθησε σχεδόν καθόλου αφήνοντας τον Άρνολντ να κάνει επελάσεις που σε μερικά δευτερόλεπτα ανέβαζε τη Λίβερπουλ πάνω από το κέντρο, επιθετικά επίσης σε ένας εναντίον ενός ο Καρβαχάλ τον κατάπιε, αλλά είχε κάποιες καλές του στιγμές και μια από αυτές έγινε γκολ ( ο Άρνολντ με πολύ καλή απόδοση, αλλά στο γκολ είχε τραγική τοποθέτηση και μαρκάρισμα).

Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 4-1-2-3 με τον Μοντριτς στον άσσο σε ρόλο deep lying playmaker, με την επιθετική οργάνωση να σχηματίζεται συνήθως σε 2-1-4-3 στον άσσο Μόντριτς όπως είπαμε για κλασσικό build up 1ης φάσης από χαμηλά και 2ης στο χώρο του κέντρου, ενώ στην αμυντική οργάνωση επέλεξε το 4-3-1-2 ή καλύτερα 4-4-2 σε ψευτορόμβο, με τον Μόντριτς είτε στο κάτω αξονικό του ρόμβου, είτε σε free role στο 2άρι να πιέζει μπροστά. Σε γενικές γραμμές, αμύνθηκε στα 2/3 του γηπέδου η Ρεάλ και με διάφορα κόλπα προσπάθησε να μην αφήσει τη Λίβερπουλ να την μετατοπίσει στο δικό της αμυντικό 3ο, πράγμα που όμως σε αρκετές περιπτώσεις δεν τα κατάφερε, κινδυνεύοντας σε περιπτώσεις, αλλά έχοντας και την τύχη με το μέρος της.

Ας δούμε τις σημαντικότερες φάσεις του αγώνα: 

Α Ημίχρονο

• Στο 16', συρτή μεταβίβαση του Αλεξάντερ-Άρνολντ για τον Σαλάχ, ο οποίος τελείωσε σε 1ο χρόνο με προβολή, αλλά απέκρουσε ο Κουρτουά.

• Στο 21', ωραίος ελιγμός και ντρίμπλα από τον Βινίσιους, αλλά το σουτ του το απέκρουσε με τα ακροδαχτυλα ο Κουρτουά, διώχνοντας σε κόρνερ.

• Στο 34', σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, κεφαλιά του Σαλάχ, αλλά και πάλι ήταν εύκολη λεία για τον Βέλγο τερματοφύλακα.

• Στο 43', μεγάλη φάση για τη Ρεάλ. Σέντρα του Μεντί, κοντρόλαρε αλλά μπερδεύτηκε ο Μπενζεμά μέσα στο κουτί, η μπάλα κατέληξε και πάλι στα πόδια του και πέτυχε το γκολ, το οποίο όμως καταλογίστηκε ως offside.

 B Ημίχρονο

• Στο 59', χαμηλή σέντρα του Καρβαχάλ κι ο Βινίσιους μετά από ωραίο τελείωμα έγραψε το 

0-1, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ο Αδάμ του. Κακή αμυντική λειτουργία σε ανισορροπία από τη Λίβερπουλ, με τον Άρνολντ να είναι από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου, αλλά να χάνει points ,από αυτή τη φάση, ο οποίος ήταν αλλού γι' αλλού.

• Στο 64', ωραία κίνηση του Σαλάχ, σουτ με το αριστερό και πάλι απέκρουσε ο Κουρτουά.

• Στο 80' σουτ από μακριά του Αιγύπτιου, εξουδετερώθηκε από τον βράχο τερματοφύλακα.

• Στο 82', εξ' επαφής απόκρουση του Βέλγου σε φάση του Σαλάχ και πάλι! Επέμβαση την οποία όλοι πανηγύρισαν περισσότερο κι από το γκολ. 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον 6,5 , ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ-ΑΡΝΟΛΝΤ 7, Φαν Ντάικ 6,5, ΚΟΝΑΤΕ 8,5, Ρόμπερτσον 6, Φαμπίνιο 6,5, Τιάγκο Αλκαντάρα 6,5 ( 77' Φιρμίνιο 5,5), ΧΈΝΤΕΡΣΟΝ 7 ( 77' Κεϊτά 6), Μανέ 6,5, Ντίας 6,5, ( 65' Ντιόγκο Ζότα 6), ΣΑΛΑΧ 7,5. 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: ΚΟΥΡΤΟΥΑ 9,5, ΚΑΡΒΑΧΑΛ 8, Μιλιτάο 6, , Αλάμπα 6,5, Μεντί 6,5, Κασεμίρο 5, Κρόος 6, Μόντριτς 6,5 ( 90' Θεμπάγιος), ΒΑΛΒΕΡΔΕ 7,5 ( 86' Καμαβινγκά), ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ 7, Μπενζεμά 6. 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ