Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κρεμοσάπουνο Μασσαλίας τους έκανε ο ΠΑΟΚ, αλλά αποκλείστηκε

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Θα το πούμε άκομψα και λαϊκά. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και δημιούργησε περισσότερες καλές φάσεις και κλασσικές ευκαιρίες από τους Ολύμπιους θεούς της Μασσαλίας, την Μαρσέιγ. Πραγματικά, η ατυχία στα τελειώματα τα οποία δεν ήταν άσχημα, όπως κι ο αντίπαλος τερματοφύλακας Μανταντά, στέρησαν από τους ασπρόμαυρους της Θεσσαλονίκης τη συνέχεια του Conference League. Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού Ραζβάν Λουτσέσκου, μπήκε δυνατά και επί ένα τέταρτο και βάλε, είχε κλείσει τους γαλάζιους του Χόρχε Σαμπάολι στο αμυντικό τους 3ο. 

Το σφυροκόπημα όμως, δυστυχώς για την ομάδα της Τούμπας, δεν απέδωσε καρπούς. Έπειτα, η Μαρσέιγ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και εν μέρει τα κατάφερε, αλλά δε θύμιζε τίποτα από την ομάδα η οποία θέλει να σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα! Ο ΠΑΟΚ τους δημιούργησε πολλά προβλήματα! Και με μια δυο φάσεις και από λάθος μεταβίβαση του Κρέσπο, η Μαρσέιγ σε τρανσίσιαν γκέιμ που θα' λεγε κι ο Ρουμάνος σκόραρε με όμορφο 1-2 του Γκεντουζί με τον Παγιέ, ο οποίος σκόραρε το γκολ της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πίεζε, αλλά οι Γάλλοι μυρίστηκαν τις σχετικές αστάθειες των κεντρικών αμυντικών του ΠΑΟΚ και όταν έκλεβαν τη μπάλα στα 2/3, αμέσως έκαναν direct attack με μπαλιά 20άρα ή 30άρα στον αέρα με στόχο τον Μπακαμπού, καθώς ο Κρέσπο δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος.

Προς το τέλος, οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να κλείσουν και πάλι την Μαρσέιγ στο αμυντικό της 3ο και τα κατάφεραν δημιουργώντας θέματα, αλλά όπως είπαμε του κόστισε η ατυχία του όπως κι ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνωσε την ψυχολογία των παικτών του και δούλεψε πολύ ώστε η ομάδα να έχει το mentality του νικητή από την αρχή μέχρι το τέλος, παρ' όλο που δεν βγήκε στο αποτέλεσμα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που μ' ανησύχησε είναι πως η ομάδα του αν εξαιρέσω τον Ζίβκοβιτς, δεν έχει παίκτες στα τρανσίσιαν που λέει κι ο Ραζβάν για να οδηγηθούν με ταχύτητα στην τελική προσπάθεια. Ο Άκπομ έχει ταχύτητα, αλλά δεν μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα. Ο Τσόλακ που μπήκε μετά το ίδιο, συν το ότι δεν έχει την ταχύτητα του Άκπομ. Μπίσεσβαρ ποιοτικός αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει κάνοντας λάθη κι ο Αουγκούστο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παίξει πίσω από το φορ.

Παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το 4-2-3-1 όπου κατά την επιθετική οργάνωση γινόταν συνήθως 2-4-1-3 και στην αμυντική 4-4-2. Οι γραμμές κάποιες φορές είχαν μεγάλες αποστάσεις, ιδίως στις μεταβάσεις. Πάντως η ομάδα του προσπάθησε πολύ και κατάφερε μια κυριαρχική εμφάνιση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να μην είναι του επιπέδου City, αλλά σίγουρα είναι στο τοπ των δευτεροκλασάτων ομάδων της Ευρώπης αυτήν την περίοδο.

Χόρχε Σαμπάολι

Ο κοντός μάγος, παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το 4-4-2 με ρόμβο κύριοι δημοσιογράφοι που λέτε ότι να' ναι. Είναι 4-4-2, αλλά οι Γάλλοι συνάδελφοι μας είπαν 4-3-3 κτλ...4-4-2 σε ρόμβο, όπου κατά την επιθετική οργάνωση γινόταν 4-2-4 όταν ήθελε να δώσει επιθετικό εύρος και 4-1-2-3 όταν ήθελε να δημιουργήσει από τον άξονα. Στην αμυντική οργάνωση, ήταν ως επί το πλείστον 4-1-4-1 ξεκάθαρο, με τον Ρονζιέ να ντουμπλάρει ποτέ τον Γκεντουζί και πότε τον Γκεγιέ για να κλείνει τον Ζίβκοβιτς. Γι' αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός άλλαξε για κάποια λεπτά πλευρά στον Σέρβο. Αλλά και πάλι ο Ρονζιέ ήταν εκεί.

Πάντως Αργεντίνε τεχνικέ ήσουν τυχερός και να ξέρεις πως με τέτοιες τρύπες που έχεις κοντά στο καρούμπαλο στα 2vs3 όπως και στις αλληλοκαλύψεις με μπαλαντέρ τον Γκεντουζί που βρισκόταν μπροστά στα 20 μέτρα, δεν θα σηκώσεις εύκολα κούπα. Ο ΠΑΟΚ σου έκανε ζημιές πολλές.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης 6, Λύρατζης 7, Βιεϊρίνια 7, Ίνγκασον 6,5, Κρέσπο 6, Τσιγγάρας 7, Ζίβκοβιτς 7,5, Κουρτιτς 7, Άκπομ 6,5, Αουγκούστο 5,5, Μπίσεσβαρ 6 / αλλαγές: Μουργκ 6, Μιτρίτσα 7, Σβαμπ 6, Τσόλακ 6,5, Σίντκλει 6.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μπανταντά 8,5, Λιρόλα 6,5, Πέρες 6, Σαλιμπά 5,5, Τσαλέτα 6, Ρονζιέ 8, Αρίτ 6, Γκεντουζί 7, Μπακαμπού 6, Γκεγιέ 6,5, Παγιέ 7/ αλλαγές : Ουντέρ 7, Κολάσινατς -.

Ξέρετε πως η Μαρσέιγ έχει να σηκώσει κάτι εδώ και πολλά χρόνια. Η διοίκηση της ομάδας ξεκαθάρισε ρητά, πως υποχρέωση είναι να σηκώσει το Conference. Δεν το φαντάζομαι πάντως. Τους έκανε γιογιό ο ΠΑΟΚ και το φυσάνε και δεν κρυώνει.

10 σχόλια:

  1. καλα /παλι χασαμε/γιατι χασαμε/?φερτε αλλον coach!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω ενα πραγμα ξερω οτι ειδα να κυκλοφορουν πολλοι με κοτσιδακια σημερα (παγιετ) θελατε και τιραννα μουλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περασε την Σλόβαν Μπρατισλάβας ( χωρίς νικη σε δυο αγωνες) , την Μίντιλαντ στα πέναλτι και την Γάνδη πέταξε έξω για να βρεθει στους 8.

    Μόνο μια μεγάλη ευρωπαική ομάδα θα τα κατάφερνε όλα αυτά μαζί. Μια μεγάλη ευρωπαική υπερδύναμη όπως ο μΠΑΟΚ.....Στην πρωτη σοβαρη διασταυρωση αποκλειστηκε με δυο ηττες απο την Μαρσειγ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλήθεια αυτό κατάλαβες εσύ από τα 2 ματς που είδες;;ότι τους έκανε κρεμοσάπουνο και γιογιό;;;χα χα χα χα χα..μας έκανες και γελάσαμε όσοι δεν έιμαστε μπαοκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν μεγάλο τερματοφύλακα, μια σεντεμπακάρα, ένα χάφαρο και ένα εξτρεμ και πάει για πρωταθλημα και τελικο ΟΥΕΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΤΕ. ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΤΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα από την Κιτρινόμαυρη Βέροια. original 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βγήκαμε σκαστοί από την κλινική παοκαρα μου δεν το ξέρουν οι γιατροι...
    ΠΑΟΚ θα λέτε και θα κλαίτε του χρονου νταμπλ και τελικο κονφερενς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρονου ο ρωσσος θα εχει παρει την γκετζεπε που ηταν να την παρει ο αμπραμοβιτς γατι

      Διαγραφή
  9. Η αξία του αντιπάλου δίνει δόξα στον νικητή,στην προκειμένη περίπτωση ούτε το μπαοκ δοξαστικε(Σλόβαν,Μιντλαντ,Γάνδη) ούτε και ο Ολυμπιακός της Γαλλίας με την όρνιθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ