Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

H ΔΕΗ «απειλεί» να κόψει το ρεύμα σε σπίτια της Βέροιας: «Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη ντροπή»

Η περιπέτεια ενός χαμηλόμισθου Βεροιώτη που δέχθηκε την πιο δυσάρεστη «επίσκεψη» της ζωής του
Η ακρίβεια και η δραματική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και προσπαθούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους με... δανεικά. Παρ' όλο που γίνονται προσπάθειες αποπληρωμής του ρεύματος, φαίνεται πως στην ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να εισπράξουν όλα τα ποσά και να κλιμακώσουν την πίεση στα νοικοκυριά. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός μαχηλόμισθου σε συνοικία της Βέροιας (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του veriotis.gr) που είδε ξαφνικά στην πόρτα του, ένα συνεργείο με δύο υπάλληλους, που ήρθαν για λογαριασμό της ΔΕΗ και του ανακοίνωσαν πως θα του κόψουν το ρεύμα. 

Ο ανυποψίαστος πολίτης έμεινε άναυδος, καθώς όπως δήλωσε στο veriotis.gr είχε ήδη πληρώσει το μισό τιμολόγιο και ετοιμαζόταν να πληρώσει και το υπόλοιπο. Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν επαρκούσε, με αποτέλεσμα να δεχθεί την πιο δυσάρεστη «επίσκεψη» της ζωής του.


«Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη ντροπή στην ζωή μου»

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας περιέγραψε ακριβώς πως συνέβη το εν λόγω περιστατικό και δεν έκρυψε τα αρνητικά συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν. Όπως μας είπε:

«Πραγματικά έχω πολύ θυμό μέσα μου. Πριν από δύο μήνες, μου ήρθε η ΔΕΗ γύρω στα 1.300. Αρχικά νόμισα πως έγινε κάποιος λάθος στον λογαριασμό μου, αλλά μετά συνειδητοποίησα πως είναι αλήθεια. Ένιωσα ένα «σοκ» και δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Ανέκαθεν ο λογαριασμός μου ερχόταν 200-300 ευρώ. Πάντα τον πλήρωνα στην ώρα του και δεν είχα δώσει κανένα δικαίωμα. Επειδή αδυνατούσα να πληρώσω ολόκληρο το ποσό, σκέφτηκα να πληρώσω τον έναν μήνα 650 ευρώ και τον άλλον μήνα τα υπόλοιπα. Εγώ δεν ξέρω από διαδικασίες ρύθμισης, έτσι κι αλλιώς σ' ένα μηνα περίπου, θα πλήρωνα και τα 1.300 ευρώ».

«Τελευταία προειδοποίηση, αν δεν το πληρώσεις στο κόβουμε!»

Δυστυχώς όμως η επιλογή του να πληρώσει τα μισά τον έναν μήνα και τα άλλα μισά τον επόμενο, δεν άρεσε στην ΔΕΗ, η οποία αποφάσισε να του κάνει μια επίσκεψη που θα την θυμάται για όλη την ζωή του. Όπως μας ανέφερε:

«Πλήρωσα 650 ευρώ και περίμενα τον επόμενο μισθό μου για να πληρώσω και τα υπόλοιπα 650. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν γίνει η δεύτερη καταβολή δέχθηκα μια δυσάρεστη επίσκεψη. Ήταν δύο κύριοι, από την ΔΕΗ, οι οποίοι μου ανακοίνωσαν πως ήρθαν για να μου κόψουν το ρεύμα. Εκείνη την ώρα πάγωσα! Τι λέτε ρε παιδιά; Είναι δυνατόν; Μα πλήρωσα τα μισά και τα άλλα μισά θα τα πληρώσω σε δύο ημέρες, τους είπα. Στην αρχή έδειχναν ανένδοτοι, ωστόσο στην συνέχεια και αφού τους παρακάλεσα, μου είπαν πως αυτή θα ήταν η τελευταία φορά και ότι την επόμενη φορά θα προβούν σε διαδικασία διακοπής.


«Πήρα δανεικά από δύο φίλους και έτρεξα να πληρώσω την ΔΕΗ»

Όπως μας είπε, την επόμενη κιόλας ημέρα κατάφερε να μαζέψει το υπόλοιπο ποσό από δύο φίλους του και αμέσως πήγε να το πληρώσει. Ωστόσο, σημείωσε πως ένιωσε μεγάλη ντροπή καθώς έγινε «θέαμα» στα διπλανά διαμερίσματα. Μας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Επειδή δεν είχα τα λεφτά και θα πληρωθώ σε λίγες ημέρες, αμέσως κάλεσα τον κουμπάρο μου και έναν ακόμα φίλο μου. Δανείστηκα από τον καθένα 300 ευρώ. Θα τους τα επιστρέψω μόλις πάρω τον μισθό μου. Δεν παίζουν με τέτοια πράγματα. Δεν μπορώ να φανταστώ την οικογένειά μου να βρίσκεται στο σκοτάδι. Θα αποτελούσε για εμένα μεγάλη ντροπή. Το χειρότερο απ' όλα βέβαια είναι πως έγινα θέαμα στους γείτονές μου. Όταν ήρθαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, με κοιτούσαν μ' ένα βλέμμα λύπησης, αλλά και συμπόνιας που με στεναχώρησε πολύ. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα στην ζωή μου και αυτό ήταν κάτι που με πλήγωσε πολύ. Ελπίζω και εύχομαι κανένας συμπολίτης μου να μην περάσει ανάλογη περιπέτεια. Λυπάμαι πολύ!»

42 σχόλια:

  1. Μην ξεχάσεις φίλε μου στις επόμενες εκλογές να ψηφίσεις τον καταλληλότερο των δημοσκοπήσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω αν ψηφισει τον Τσιπρα θα δει μειωση στο τιμολογια ε? γιδια

      Διαγραφή
    2. Ναι,για το γίδια σταματά να κοιτάς καθρέπτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτο βοδι θα το μαθαιναμε αν ειχε βγει ο Τσιπρας. Εσυ ομως δεν τον ηθελες και ηθελες Κουλη. Σου εταξε οτι θα παρεις τη Μακεδονια πισω. Τι πηρες ειπαμε;

      Διαγραφή
    4. Βρε λαχανο, βρε τραχανοπλαγια, παγκοσμια κριση ειναι τι να σου κανει ο μητσοτακης; οσο για την Μακεδονια η χωρα υπεγραψε πλεον δεν μπορει να κανει ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
    5. μεγάλο κατοικίδιο του Κούλη είσαι ρε γελάδι....!! οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη ειναι σε πολύ καλύτερη θέση απο μπουφέ!! ενημερωσου μπουφέ!! ο Κούλης όπως και ο Τσίπρας κατέστησαν την χώρα παιδική χαρά της κονομας απο εταιρείες χορηγούς τους!! αν περιμένετε σωτηρία απο τα κατακάθια τής πολιτικής που είναι στην βουλή είστε αμνοερίφια έτοιμα για σφαγή και τίποτα παραπάνω!!

      Διαγραφή
    6. Ο Τσίπρας δεν πούλησε το μεγάλο ποσοστο τηε δεη σε ιδιώτες με το κολπακι με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ρεύματος που ρίξαν την αξία της μετοχής της ΔΕΗ κ το κλείσιμο του εργοστασίου λιγνίτη. Το όριο οφειλής για να σου κόψουν το ρεύμα ο Τσίπρας το είχε πιο ψηλά κ μπορούσες να κάνεις διακανονισμό. Τώρα θα δείτε τι θα πει καπιταλισμός!!!

      Διαγραφή
  2. Οτι και να πεις κανεις ειναι λιγο. ας ήμουν εγω στην θεση σου να δεις τι θα γινοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ!!!!!! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ekei mas katantisan na plironoume kai na ntrepomaste kiolas. tha ta poume stis ekloges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασ τολμισουν να ερθουν και σε εμαινα κε θα δουναι τι θα γινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ορθογραφια σου μεγαλε μου σκοτωσε τα ματια! αιωνια τους η μνημη

      Διαγραφή
    2. Ορθογραφία ασορτι με την κοινωνική κουλειο πολιτική.

      Διαγραφή
    3. Τι θα γίνει;
      Έχουν δικαίωμα συνδρομής αστυνομίας οι υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ.

      Διαγραφή
  7. Εκεί μας κατάντησαν να δουλεύουμε μόνο για επιβίωση και να μην φτάνουν όλα στα ύψη και οι μισθοί της πείνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, όπως η παιδεία, και η υγεία. Αν αρχίσουν να το κόβουν από ταλαίπωρους πολίτες, τότε πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι.
    Το κράτος, να κόψει τον κώλο του και να βρει τρόπο να έχουν όλοι οι Έλληνες το ρεύμα τους και το νερό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλαράκι επειδή με συγκίνησαν τα λόγια σου θα σε συμβούλευα να πας σε κανένα πολιτικό γραφείο και να κλαφτείς. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές έμαθα μοιράζουν δωρεάν ταξιδάκια, που ξερεις μπορεί να σου αποπληρώσουν και εσένα λιγη ΔΕΗ. Τι έχεις να χάσεις; Δεν θα σου κοστίσει τίποτα, μόνο μερικά σταυρουδάκια στις εκλογες. Σκέψου το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ανοησια στα σχολια σπαει καθε ρεκορ!! 1. Καμια σχεση δεν εχει αν ειναι ΝΔ στην κυβερνηση η ΣΥριζα η κατι αλλο....τετοιεσ καταστασεις ειχαμε την τελευταια 10ετια λογω κρισης ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. 2ο αυτοι που του ειπαν τελευταια προειδοποιηση στο κοβουμε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΙΑ επ αυτου ΕΠΡΕΠΕ να παρει τα στοιχεια τους...100% παρανομησαν και για το αν θα το εκοβαν και επισης δεν κοβετε το ρευμα με 650 ανεξοφλητο μεσα σε ενα μηνα! 3.ΑΝ ΠΛΗΡΨΜΕΙΣ 200-300 ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ με τις ιδιες κιλοβατωρες (ειδικα το τελευταιο 4μηνο με τις πολυ μεγαλες επιδοτησεις) ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ 1300....ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΟΥ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς με το σχολιο σου επιβεβαιώνεις την πρώτη λεξη.

      Διαγραφή
    2. Αμα ηταν ο Τσιπρας με τετοιες τιμες ρευματος θα φωναζατε οτι ειναι εγκληματιας. Τωρα μας λετε οτι δεν εχει σημασια η κυβερνηση και δεν εχετε δικαιοδοσια για να γλιτωσετε τις ευθυνες. Ουστ κοματοσκυλα!

      Διαγραφή
  11. ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΖΗΤΩ Ο ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε άι στο διάολο τα σιχαματα....και αυτοί που δώσανε την εντολή και αυτοί που πήγανε να το κοψουνε....ότι κάνουν μπροστά τους θα το βρούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλο τα παραμυθι σας αλλα δεν εχει δρακο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΡΑΚΟΣ....... Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. δρακος εισαι και φαινεσαι... μαθε οτι πολλα σπιτια αντιμετωπισαμε το ιδιο προβλημα παπαγαλακι της ΝΔ. γλυψε κανα βουλευτη μπας και φερουν το γιο σου απο τον εβρο σε στρατοπεδο της βεροιας. μοσχαρι

      Διαγραφή
    3. Πού μας φέρανε??? Πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης, με το μικρότερο εισόδημα της Ευρώπης. Έσχος, ο τι γίνεται στην Ελλάδα.!!
      Όποιος μπορεί, να φύγει!!
      Θα μείνουν μόνο αυτοί, που τους έλεγε ο Πάγκαλος: " Μαζί το φάγαμε " !!!

      Διαγραφή
  14. Όταν η κυβέρνηση κάνει 2% αύξηση κατώτατου μισθού και δεν ντρέπεται να το ανακοινώσει τι περιμένετε και πόσα άλλα τραγικά που γίνονται σε αυτήν την χώρα και βγενει ο Άδωνης και μιλάει για κοινωνική αλληλεγγύη που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό....το ίδιο έργο πεζεται εδώ και χρόνια με άλλους κομπάρσους κάθε φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οποία εποχή και να είναι αφού σε πέρασαν στην κατάσταση ότι δεν τους εξοφλησες τον λογαριασμό η πρώτη τους δουλια είναι να σε κόψουν το ρεύμα,αυτή είναι η δουλιατους,ποινας,δίψας,κριονης,δεν βλέπεις είναι σκοτάδι τους κάνει το ίδιο,με αυτά και κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιστορίες βγαλμένες από το παχύ έντερο των ζαίων. Άσε μας ρε φίλε που από 300 σου ήρθε 1300. Και σου ερχόταν 200 - 300 κάθε φορά και είσαι χαμηλόμισθος κι όλας. Και πόσο θεωρείς εσύ τον χαμηλό μισθό δηλαδή; Δεν τρώτε σε αυτό το σπίτι; Δεν έχετε άλλα έξοδα; Πες μας τι θέρμανση καις, πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι σου και πόσα πλυντήρια και θερμοσίφωνες βάζετε την ημέρα. Αν με τέτοια ακρίβεια συνεχίζεις να καταναλώνεις ρεύμα ανεξέλεγκτα τότε δεν σου φταίει κανείς. Αν και δεν σε πιστεύω. Όχι μέχρι να δω τον λογαριασμό, με σβησμένο το όνομά σου, φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε μας τόσο ήρθε σήμερα. Δεν λέει ψέματα.

      Διαγραφή
  17. Αν εισαι ομως γυφτος η λαθρο,εκει δεν το
    κόβουν.μαγκιες μονο στον ελληνα μεροκαματιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γι'αυτό γίνετε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Ούτε άγχος τίποτα.
    Τι να πούμε κ εμείς που έχουμε ρεύμα κ σπίτι κ μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξεχαρμανιστε σύριζα ΝΔ ΠΑΣΟΚ κλπ εδώ.... Μπροστά στην κάλπη όμως όλα τα ξεχνάμε και ψηφίζουμε σαν πρόβατα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μητσοτάκη θέλατε για πρωθυπουργό...

    Είναι αργά για δάκρυα πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΡΟΧΟ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάρε τον μπαλτά και ξεκίνα να κόβεις μερίδες.αυτο θέλουν αν έρθουν σπίτια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αντί να ντρέπονται αυτοί ντρέπεσαι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμένανε να δειτε τι μου εκαναν. Χρωστάω δτη ΔΕΗ τετρακόσα ευρω. Χτες, πήγα με την γυναίκα μου και αγοράσαμε απο ενα ζευγάρι παπούτσια και για τα δυο παιδιά μας. Μας περίμεναν εξω απο το μαγαζί. Με πρόφαση οτι κάνουν έλεγχο για απόδειξη, μας πήραν όλα τα αριστερά παπούτσια. Μείναμε με τα δεξιά. Γιατί δεν πήραν τα δεξιά; Φως φανάρι το γιατί. Μας ειπανε μάλιστα, οταν ξεχραιώσουμε τη ΔΕΗ , να περάσουμε απο τα γραφεία για να πάρουμε τα παπούτσια. Τωρα, θα πουλήσω ενα μικρό χωράφι που εχω γιατί οι συγγενείς μου, δεν εχουν να με δανείσουν. Ημαρτον δηλαδή. ΤΥι θα τα κάνουν τα αριστερά παπούτσια; Αν και πολύ δεξιός, τωρα σκέφτομαι να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Οταν το εμαθαν οι στγγενείς μου, ειπανε θα ψηφίσουν και αυτοί ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αρχισαν να φοβούνται για τα παπούτσια τους. Φτάνει πχιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 19 χρόνια δεν πληρώνει ενοίκιο ρεύμα νερό σε διαμέρισμα επί της Μητροπόλεως και όλοι κάνουν το αμερικανικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ψέμματα οι φουσκωμένοι λογαριασμοί λέει ο ένας, παγκόσμια κρίση ο άλλος, για κοιταξτε Ισπανία κ Πορτογαλία, για κοιτάξτε τις άλλες χώρες που ο μισθός αρκεί να πληρώσεις φουσκωμένο ρεύμα..εδώ που είναι η κυβέρνηση; Λοιπον, σε επιχείρηση που ασχολείται με φρούτα, το ρεύμα ερχόταν 10.000 έως 15.000ευρω τον χρόνο και πλέον έρχεται φουσκωμένος συνολικά +8000. Ατομική επιχείρηση, άρα όλο σχεδόν το κέρδος μου για φέτος θα πάει στο ρεύμα. Σας εύχομαι αναπροσαρμογη στις κάλπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ