Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το θυμάσαι; Το Νοσοκομείο στο κέντρο της Βέροιας

Το 1941 το Νοσοκομείο της Βέροιας μεταφέρθηκε σε μεγάλο πολυώροφο κτίριο, κτήμα του ιατρού Χρήστου Χατζήμάμογλου, στη γωνία των οδών Βενιζέλου και Μητροπόλεως. Το 1942 τη διεύθυνση του παθολογικού τμήματος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Βλαχογιάννης, τον οποίο διαδέχεται ο Κωνσταντίνος Μασούρας και αυτόν ο Θεμιστοκλής Ιατρόπουλος. Στο νέο οίκημα ο αριθμός των κλινών αυξάνεται στις 50 και δημιουργούνται δύο νέα τμήματα, χειρουργικό, με Διευθυντή τον Κωνσταντίνο Ιγγλέση και μαιευτικό - γυναικολογικό, με Διευθυντή τον Σόλωνα Αντωνιάδη. 

Ο Παναγιώτης Βαρελόπουλος, που είναι βοηθός στο παθολογικό τμήμα, αναλαμβάνει μετά τη λήψη της ειδικότητος, τη διεύθυνση του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Τότε ιδρύεται και ακτινολογικό εργαστήριο με Διευθυντή το Γεώργιο Γκιρτζή. Λίγο αργότερα την παθολογική κλινική διευθύνει ο Ιωάννης Ιωακειμίδης. Το 1951 ο Σόλων Αντωνιάδης αποχωρεί από το νοσοκομείο για να ασχοληθεί με την ιδιωτική του κλινική "Ο Ευαγγελισμός". Τον διαδέχεται ο Σωκράτης Καλογήρου.

Το 1953 βάσει διάταξης του νόμου 2592/53 το Νοσοκομείο Βέροιας λειτουργεί όπως όλα τα κρατικά. Στη συνέχεια γίνονται νέες αλλαγές. Τη διεύθυνση του μικροβιολογικού εργαστηρίου αναλαμβάνει η Άννα Ταυρίδου, το παθολογικό τμήμα διευθύνει ο Δημήτριος Γιαγκούλας, το χειρουργικό ο Νικόλαος Σιάτης, ως βοηθός και το ακτινολογικό ο Γεώργιος Καμπάνταης. Τον παραιτηθέντα χειρουργό Κωνσταντίνο Ιγγλέση διαδέχεται ο Ιωάννης Φοίφας και αυτόν ο Αθανάσιος Βελτσίδης.

Το 1965 το επιστημονικό προσωπικό αυξάνει με τη δημιουργία θέσεων διευθυντών, επιμελητών, βοηθών και προϊσταμένων αδελφών. Η γενική διεύθυνση νοσηλείας κατά τα έτη 1954-1969 ανατίθεται στην Ερυθροσταυρίτισσα Δώρα Χιονίδου και η όλη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι άψογη.

Το 1968 το Νοσοκομείο μεταφέρεται στο μεγάλο οίκημα Αναστασίου Θεοδωρίδη επί της οδού 16ης Οκτωβρίου, απέναντι από το εξοχικό κέντρο ΣΚΡΕΤ με είσοδο από την πλαγία οδό Διός 2. 

Πληροφορίες από το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ