Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καβαλιώτικος «εμφύλιος» στο γήπεδο της Βέροιας

Η μάχη των πάγκων

Φυσικά, αναφερόμαστε στους δύο προπονητές, οι οποίοι οδήγησαν τις ομάδες τους σε ισόπαλο αποτέλεσμα. Βέροια - Ξάνθη 0-0. Σαφέστατα, ο Κώστας Ανυφαντάκης είναι από το Ρέθυμνο, αλλά χρησιμοποιήσαμε τον όρο του «Καβαλιώτη», καθώς πέρυσι είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στον πάγκο της ομάδας της ανατολικής Μακεδονίας. Ούτε βεβαίως εμφύλιος ήταν, καθώς οι δύο προπονητές διακρίνονται για την σωστή και επαγγελματική συμπεριφορά από τον πάγκο. Όμως, δεν παύει, η σημερινή μάχη να περικλείει ένα ματς το οποίο ήταν θεωρητικά αλλά και πρακτικά ντέρμπι. Η Βέροια δεν κατόρθωσε να πάρει τους 3 βαθμούς αλλά κι από την άλλη η Ξάνθη δεν άφησε τους γηπεδούχους να πάρουν τους 3 βαθμούς. Μοιρασμένες οι εντυπώσεις και οι φάσεις θα λέγαμε στα δύο ημίχρονα, με τη Βέροια να χάνει τη σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα να βγει νικήτρια.

Ας πάμε να δούμε τις κινήσεις των δύο πάγκων με την ματιά του Βασίλη Αλαμπορινού...

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Ο original Καβαλιώτης τεχνικός, παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το 4-4-2, όπου κατά την επιθετική οργάνωση γινόταν συνήθως 2-3-5 ή μεταφορά του 4-4-2, χωρίς ιδιαίτερο εύρος στο 1ο ημίχρονο, κάτι που προσπάθησε να κάνει μετά τα μισά του 2ου (άργησε πολύ). Στην αμυντική οργάνωση, το σχήμα ήταν 4-4-2 με 30 μέτρα βάθος και 40-45 μέτρα πλάτος.

Μόνο που σε πολλές περιπτώσεις, οι αποστάσεις των γραμμών ακόμη και στα οργανωμένα της ισορροπίας ήταν σχετικά μεγάλες. Επίσης, αδιανόητο πως η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες από το 39' κι όμως η τακτική μας ήταν από τον άξονα, ενώ είχε αδειάσει στην 4αδα του κέντρου της άμυνας των φιλοξενούμενων, το δεξί άκρο, με την αποβολή του Αλί Μπάμπα.

Άργησε ο coach της Βέροιας να αλλάξει και τον Μούργο, ο οποίος προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ κι εν μέρει τα κατάφερε, αλλά από κει και πέρα δεν έδωσε πράγματα στην υπομαδική τακτική. Έλειψε πολύ κι ο τιμωρημένος Γαβριηλίδης από το κέντρο και σε καμία περίπτωση δεν αντικαταστάθηκε επάξια από τον Κάτσε.

Οι αλλαγές προσώπων που έκανε ο προπονητής της Βέροιας, κάτι απέδωσαν, αλλά στο κομμάτι των μετασχηματισμών, η ομάδα του σχηματιζόταν απαράλλαχτα επί 95 λεπτά κι εκτός αυτού, η εμμονή με την παράλληλη κυκλοφορία της μπάλας απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο ( που έπαιζε με 10), με έκαναν να μην πιστέψω στη νίκη, όπως κι έγινε. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα είχε τη μεγάλη της ευκαιρία στις καθυστερήσεις να σηκώσει από τώρα το πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήρθε.

★ Κώστας Ανυφαντάκης

Παρέταξε τους φιλοξενούμενους με βασικό σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το 4-2-3-1, όπου κατά την επιθετική οργάνωση μετασχηματιζόταν είτε σε 2-1-4-3, είτε στο 4-3-3, ανάλογα με την τροπή του παιχνιδιού.

Στην αμυντική οργάνωση, σχημάτιζε το 4-4-2 κι αυτός για να κλείνει καλά τους χώρους και μου έκανε εντύπωση πως όχι μόνο δε μάσησε μετά την αποβολή του Αλί Μπάμπα στο 39', αλλά συνέχισε με 4-3-2 ! επί 30 ακόμη λεπτά, έχοντας 3 μόνο παίκτες στη 2η γραμμή του block! Κάτι ήξερε ή είδε όμως, καθώς η ομάδα του δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κι όταν έγινε, έγινε κυρίως με μακρινά σουτ του αντιπάλου.

Από το 70' και μετά, θέλοντας να κλειδώσει και τελικά να πάρει την ισοπαλία και σωστά έπραξε, το έκανε 4-4-1 αμυνοντας στα 2/3 αλλά κυρίως στο δικό του αμυντικό 3ο. Βέβαια, κινδύνευσε στο τέλος, ιδιαίτερα στη φάση του Δημόπουλου, αλλά τέλος καλό, όλα καλά για τον Κρητικό προπονητή. Έχοντας κι έναν καλό τερματοφύλακα, έδειξε να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του κι αυτή τον αποζημίωσε με τον βαθμό, μέσα στην ποιοτικότερη ομάδα της κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ