Κυριακή των Βαΐων αύριο και σύμφωνα με την παράδοση, κάνουμε ακόμα ένα διάλειμμα στη νηστεία με ψαροφαγία. Η τσιπούρα είναι ένα δημοφιλές ψάρι για την γιορτινή αυτή ημέρα και ο σεφ του veriotis.gr μας προτείνει μια ιδιαίτερη συνταγή για να τις ψήσουμε και να τις απολαύσουμε με μια γλυκιά σάλτσα. Τσιπούρες με μέλι και μουστάρδα λοιπόν, με υλικά που όλοι λίγο πολύ διαθέτουμε. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
Πλένουμε καλά τις τσιπούρες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε περιχύσει με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι εξωτερικά και εσωτερικά. Στο multi ρίχνουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι και το πιπέρι και χτυπάμε να γίνουν μια σάλτσα. Περιχύνουμε τις τσιπούρες με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50'. Προαιρετικά συνοδεύουμε με έναν πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου.
Υλικά
3 φρέσκιες τσιπούρες
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ.ξύδι balsamico
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ .μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ.ξύδι balsamico
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ .μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις τσιπούρες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε περιχύσει με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι εξωτερικά και εσωτερικά. Στο multi ρίχνουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι και το πιπέρι και χτυπάμε να γίνουν μια σάλτσα. Περιχύνουμε τις τσιπούρες με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50'. Προαιρετικά συνοδεύουμε με έναν πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.