Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενάντια στην ακρίβεια οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ - Σύσκεψη Σωματείων στη Βέροια

«Η ακρίβεια τρώει τον μισθό» - «Ο κόσμος θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους»
Ενημερωτική σύσκεψη πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, ενόψει και της νέας απεργιακής κινητοποίησης που προγραμματίζεται για την Πρωτομαγιά. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο προεδρεύων και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης και Γιάννης Πάιδας αντίστοιχα, ενώ πριν την σύσκεψη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, παρουσία του εκπροσώπου του προέδρου και της γραμματέως της του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, Παύλου Τουτουντζίδη και Ελένης Γκόγκα αντίστοιχα.


Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπράτης στάθηκε στην ακρίβεια, που όπως είπε έχει σαρώσει τα εισοδήματα όλων των νοικοκυριών και που είναι πλέον το κύριο ζήτημα στις απεργιακές κινητοποίησεις της ΑΔΕΔΥ.


Ασκώντας κριτική στον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία, είπε πως, δεν το κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πως ο δημόσιος τομέας κράτησε την χώρα όρθια, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι δήμων, υπάλληλοι ΕΦΚΑ, κτλ, με την κυβέρνηση να τους στοχοποιεί, ενώ η ακρίβεια έχει αγγίξει όλα τα νυκοκοιριά. «Η ακρίβεια τρώει τον μισθό. Την μεγαλύτερη πίεση δέχονται η κοινωνική ασφάλιση (η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των συντάξεων) η υγεία (λιγότερο προσωπικό ακόμα και πριν την πανδημία) και η παιδεία (αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις αντί να μειωθούν με την πανδημία).


«Η ακρίβεια είναι θέμα επιβίωσης», είπε ο κ. Πάιδας, αναφερόμενος στις συνέπειες του πολέμου και στις οικονομικές επιπτώσεις του μέχρι τώρα. Σχετικά με την αύξηση της ενέργειας, είπε πως ζούμε στην πιο προνομιούχα χώρα, που όμως το κόστος που πληρώνουμε είναι το διπλάσιο, καθώς δεν έχουμε εκμεταλλευτεί πολλές πηγές ενέργειας και κατά συνέπεια κανένα πεδίο ενέργειας στην Ελλάδα δεν λειτουργεί.




«Να ξεχάσουμε τους διορισμούς - Μας περιμένουν δυσοίωνες ημέρες»

Σχετικά με ένα πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για διορισμούς, ο κ. Πάιδας είπε πως, «να ξεχάσουμε τους διορισμούς. Πρώτη σκέψη πλεόν είναι η ακρίβεια, να τα βγάλουμε πέρα με τα έξοδα της οικογένειας. Περιμέναμε με το τέλος των μνημονίων να ικανοποιηθεί το αίτημα των διορισμών, αλλά πλέον έγινε κάτι που δεν περιμέναμε. Μας περιμένουν δυσοίωνες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.




«Ο κόσμος θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους»

Σε ερώτηση του veriotis.gr σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στην Ημαθία, ο κ. Μπράτης απάντησε πως, η στέρηση μισθού, που κυμαίνεται στα 50 - 100 ευρώ για κάθε μέρα απεργίας, είναι ο λόγος που ο κόσμος, ενώ θέλει, δεν μπορεί να απεργήσει. «Κριτήριο είναι η συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια, καθώς αν και θέλουν να απεργήσουν, δεν μπορούν για οικονομικούς λόγους. Δεν μετρούμε ποσοστά, αλλά τη διάθεση του κόσμου, κάτι που υπάρχει όπως βλέπουμε και από τις επισκέψεις μας σε όλη τη χώρα».


Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη - ενημέρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Νομού, για τα τρέχοντα ζητήματα και τις εκλογικές διαδικασίες.











2 σχόλια:

  1. Τέτοια κάνουν και θα ρίξουν τον Κουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά, ούτε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων δεν πήγαν στη συνάντηση; Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι παρευρισκόμενοι. Είπαμε ότι ο συνδικαλισμός έχει απαξιωθεί πλήρως, αλλά όχι και οι εκλεγμένοι στα σωματεία να μη συμμετέχουν. Ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ