Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βεργώνης Vs Καλογιάννης: Μαέστρος ο Παύλος, ενορχηστρωτής ο Αλέξανδρος

Η μάχη των πάγκων
Όπως αναφέρθηκε και στο match summary, ο μαέστρος της Βέροιας Παύλος Δερμιτζάκης, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και δεν γινόταν να υπάρχει η φυσική του παρουσία στον πάγκο για τον αγώνα Τρίκαλα - Βέροια. Έτσι, κατόπιν της τηλεφωνικής του επικοινωνίας και βοήθειας, τα ηνία του πάγκου ανέλαβε ο βοηθός του Αλέξανδρος Βεργώνης, ο οποίος κατάφερε να εκτελέσει άψογα τις εντολές του Καβαλιώτη τεχνικού με «υδραυλική υποβοήθηση» τον διευθυντή Γιώτη Τσαλουχίδη. Και στην in-match διαχείριση του αγώνα, τα κατάφερε πολύ καλά, δείχνοντας απόλυτα συγκεντρωμένος στο πλάνο.

Η Βέροια κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο σ' έναν σχετικά καλό αγωνιστικό χώρο αν λάβουμε υπόψη μας την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, αλλά όπως φάνηκε έκρυβε παγίδες σε σημεία, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Η Βέροια ήταν καλύτερη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα έχοντας τον έλεγχο και τις περισσότερες φάσεις, αλλά και η ομάδα των Τρικάλων υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Καλογιάννη έδειξε ανταγωνιστική σκοράροντας κι αυτή 1 γκολ και παράγοντας ακόμη 2 καλές φάσεις.

Ας δούμε τις κινήσεις των 2 πάγκων με την υπογραφή του Βασίλη Αλαμπορινού...


★ Αλέξανδρος Βεργώνης

Η «Βασίλισσα» οργανώθηκε με βασικό σχηματισμό το 4-4-2 a la Dermi, 4-2-3-1 something 4-4-2 με Πασά για 9αρι και Γιακουμάκη 2ο 9άρι, πλάγιο επιθετικό towering. Στην επιθετική οργάνωση, μετασχηματιζόταν κυρίως στο 4-2-4 και στο 3-2-5 με ενδιάμεσο στο 3 ως οργανωτή τον Οικονόμου ή ακόμη και τον Μούργο σε κάποιες περιπτώσεις, ο οποίος βρισκόταν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Στην αμυντική οργάνωση, γινόταν κλασσικά 4-4-2.

Όλα αυτά μέχρι το 82', όπου θέλοντας να διασφαλίσει τη νίκη με χαμήλωμα Ρυθμού, το μετέτρεψε σε 4-5-1 βάζοντας 3ο χαφ, όπου όταν οργάνωνε επίθεση, γινότανε 4-3-3. Οι αλλαγή στον σχηματισμό απέδωσε καρπούς, αφού ο Ρυθμός έπεσε, ο έλεγχος της μπάλας ήταν μονίμως στα πόδια των παικτών της Βέροιας και όσο και να ήθελαν τα Τρίκαλα να χτυπήσουν στην κόντρα, δεν κατάφεραν τίποτα μετά το γκολ που πέτυχαν. Well done master, well done student.

★ Βασίλης Καλογιάννης

Ο σχηματισμός οργάνωσης θέσεων που επέλεξε ο coach των Θεσσαλών, ήταν το 4-1-4-1 σε ρόμβο, ο οποίος κατά την επιθετική οργάνωση μετατρεπόταν σε 3-4-3 ή 2-4-1-3 και στην αμυντική ανάλογα με τη συνθήκη σε 4-4-2 η διατηρούσε το βασικό 4-1-4-1.

Το σύνολο των Τρικάλων παρ' όλο το άπειρο και νεαρό του θέματος και τις απίστευτες αλλαγές προπονητών και στελεχών, έδειξε φυσικά κατώτερο από τη μεγάλη Βέροια, αλλά καθόλου κατώτερο των περιστάσεων γενικά. Η ομάδα του ήταν αξιόμαχη, κατάφερε να βγάλει 2-3 αξιόλογες φάσεις αν και το αμυντικό block ήταν στημένο στα 2/3 του γηπέδου αποκλειστικά όπως και να σκοράρει κιόλας. Πράγμα το οποίο είναι δύσκολο ακόμη και για ομάδες που διαθέτουν ποιοτικότερους κι πιο έμπειρους παίκτες.

Να πούμε πως ξεχώρισαν κάποιοι νεαροί ιδιαίτερα και γενικότερα η εικόνα αυτής της ταλαιπωρημένης ομάδας ήταν αξιόλογη. Διαβάστε στην ερχόμενη αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ