Υλικά
1 κιλό παπαρδέλες
2 ½ κιλά μοσχαρίσια ουρά, (κομμένη σε φέτες 4 εκ.)
1 φλ. ελαιόλαδο
1 πράσο, ψιλοκομμένα
2 stick σέλερι, ψιλοκομμένα
4 μέτρια καρότα τριμμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
Λίγο θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
Λίγο δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
2- 3 φύλλα δάφνης
4 γαρύφαλλα
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 ml κόκκινο κρασί
1 ½ lt νερό
ζωμό μοσχαριού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κατόπιν φυλάσσουμε στην άκρη, επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου 7 - 8΄ μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για 1΄ ακόμη.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το καβουρδίζουμε για 1 - 2΄, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1 - 2΄ ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστρέφουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το νερό μέχρι να καλύψει το κρέας, τον ζωμό μοσχαριού, το κάρδαμο, κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ½-3 ώρες.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας σερβίρουμε με τις βρασμένες παπαρδέλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.