Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

5 Βεροιώτισσες έσπασαν τα στερεότυπα και διαπρέπουν σε «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα

Μια οδηγός ταξί, μια αγρότισσα, μια αστυνομικός, μια έμπορος, μια Δήμαρχος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η Επιτροπή Ισότητας του δήμου Βέροιας δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο μιλούν 5 γυναίκες της τοπικής κοινωνίας, που επέλεξαν να ακολουθήσουν παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα. Η Κατερίνα Θεοδωρίδου, οδηγός ταξί, η Ειρήνη Στάμκου, αστυνομικός, η Χαρούλα Δημητρακάκη, πρώην έμπορος για 4ο χρόνια, η Κυριακούλα Παπαντώνη, αγρότισσα στην Βεργίνα και η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, πρώην και πρώτη Δήμαρχος Βέροιας, εξηγούν για ποιο λόγο επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα παραδοσιακά «ανδροκρατούμενο» επάγγελμα, ποιες οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, αναφέρονται στις ευχάριστες στιγμές τους εν ώρα εργασίας, ενώ δίνουν και τις δικές τους συμβουλές σε όλες τις νέες γυναίκες που θα ήθελαν να ακολουθήσουν ένα παρόμοιο επάγγελμα.

Πέντε διαφορετικές γυναίκες με ένα κοινό. Είναι όλες τους δυναμικές, παλεύουν και διεκδικούν για να πετύχουν όσα ονειρεύτηκαν, κόντρα στα στερεότυπα, δείχνοντας τον δρόμο σε όλες τις γυναίκες.


Το βίντεο προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ αναρτήθηκε και είναι διαθέσιμο στο κανάλι του δήμου Βέροιας στο Youtube.

Δείτε το βίντεο:
 

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γυναίκα θα χειραφετηθεί όταν θα δεις στην δημοσιευόμενη φωτογραφία έστω και μία να φορά γυναικείο φουστάνι...

      Διαγραφή
    2. ότι γουστάρουνε θα φοράνε. εδώ οι μισοί κυκολοφορείτε με στενά παντελονάκια

      Διαγραφή
  2. Το ρουχο κανει την δυναμικη γυναικα;;;; δεν το ηξερα...η Θατσερ πολτε δεν φορεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γυναικες δεν πανε στα χωραφια.
    Κατακτηση του φεμινιστικου κινηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ