Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής παρουσίασε ο Λάζαρος Ασλανίδης

Η κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου Βέροιας για το 2022, ήρθε προς ψήφιση στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου του Δημοτικού Συμβουλίου. Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης, ανέφερε πως γενικότερα τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο η επισκεψιμότητα στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας είναι αυξημένη, λόγω και των σχολικών εκδρομών που πραγματοποιούνται εκείνη την περίοδο. Μάλιστα ανέφερε ότι μετά την έθεση PHILOXENIA, ο δήμος Βέροιας ήρθε σε συμφωνία με άλλους τρεις δήμους για ανταλλαγή μαθητών. Τόνισε επίσης πως ο Δήμος σχεδιάζει να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.

Σχετικά με την προβολή των σημείων ενδιαφέροντος του δήμου Βέροιας, ανέφερε πως υπάρχουν ήδη κάποια φυλλάδια και θα δημιουργηθούν και άλλα, καθώς όπως είπε: «θέλουμε σαν δήμος να μπούμε τουριστικά και στο μονοπάτι του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, στο γαστρονομικό κομμάτι, στα βήματα του κρασιού και αλλού».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα στοιχεία δείχνουν την επισκεψιμότητα σε σημεία ενδιαφέροντος του δήμου Βέροιας όσο και στις διανυκτερεύσεις στη Βέροια. «Η ομάδα κάνει σοβαρή δουλειά και φαίνεται από τα στοιχεία. Από το 2015 έως και το 2019 η επισκεψιμότητα στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στην Εβραϊκή Συναγωγή και στους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα είναι αυξημένη, ενώ έχουν αυξηθεί οι διανυκτερεύσεις στη Βέροια (κοντά στις 5.000). Το σημαντικό είναι ότι έπεσαν οι ημεδαπές διαμονές και ανέβηκαν κατά πολύ οι αλλοδαπές διαμονές, κάτι που σημαίνει πως έρχονται, διανυκτερεύουν, αφήνουν χρήματα και φεύγουν.

Τέλος, αναφέρθηκε στα νούμερα που παρουσίασε ο τουρισμός της Βέροιας το 2020 και το 2021. «Τα νούμερα το 2020 και 2021 είναι πεσμένα. Επίσης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν μπορούμε να πιάσουμε την ψυχολογία του κόσμου. Όλοι φοβούνται και μένουν κλεισμένοι και βλέπουμε ξαφνικά τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα να ανεβαίνουν κατά συρροή στο Σέλι για να δούνε λίγο χιόνι, να περάσουν καλά. Άρα η ελληνική ψυχολογία παραμένει ίδια, ο κόσμος θέλει να βγει να διασκεδάσει. Είμαι σίγουρος ότι το φετινό πρόγραμμα, αν τα πράγματα πάνε καλά με την πανδημία, θα δουλέψει σωστά και τίμια», είπε κλείνοντας.

2 σχόλια:

  1. Να βλέπουμε όμως και την πραγματικότητα. Η Βέροια, εξαιρέθηκε ως προορισμός απο την Πανελλήνια ενωση πρακτόρων ή κάτι τέτοιο. Το άκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα. Εξαιρέθηκε λέμε. Τι να περιμένεις όταν οι άλλοι σε αποκλείουν; Δεν σε θέλουν. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ