Κεφτεδάκια. Ποιός μπορεί να τους αντισταθεί; Όχι πολλοί! Για κυρίως πιάτο με διάφορα συνοδευτικά, για μεζεδάκι να τους τσιμπάμε έναν - έναν, για σνακ στο ταξίδι... Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και κόκκινη σαλτσούλα... όνειρο! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
50 γρ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
30 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι, Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
200 ml ζωμό λαχανικών
50 ml ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατόπιν πλάθουμε σε κεφτεδάκια πιέζοντας στο κέντρο τους από ένα κύβο μοτσαρέλας και φυλάσσουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τους κεφτέδες, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα για περίπου 5΄.
Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για 2΄.
Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1΄.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Κατόπιν ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και σιγοβράζουμε για 10΄.
Έπειτα, προσθέτουμε στη σάλτσα το μέλι ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους κεφτέδες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄.
Τέλος γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.