Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το απόλυτο χειμερινό φαγάκι... Χοιρινό με σέλινο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Ένα από τα πιο νόστιμα χειμερινά μαγειρευτά φαγητά. Από αυτά που κάθε μπουκιά που κατεβαίνει, μας ζεσταίνει το στομάχι και την ψυχή. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, για αυτή την εβδομάδα μας προτείνει χοιρινό με σέλινο, δυο υλικά που ταιριάζουν τέλεια και παντρεύονται με το αυγολέμονο, που κάνει το φαγάκι ακόμα πιο απολαυστικό. Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί και φέτα και καλή απόλαυση! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 1,5 κιλό χοιρινό, κομμένο καρέ
• 2 ματσάκια σελινόριζα, χοντροκομμένη
• 200 ml ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

• 2 αυγά
• ½ κ.σ. αλεύρι
• 2 λεμόνια, τον χυμό

Εκτέλεση

Ζεματάμε για 5' το κρέας. Κάνουμε το ίδιο και με το σέλινο. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο. Ανακατεύουμε ελαφρά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα, το καπάκι της κατσαρόλας και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Bγάζουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο και προσθέτουμε το ζεματισμένο σέλινο.

Σκεπάζουμε ξανά με τη λαδόκολλα και το καπάκι και ξαναβάζουμε στον φούρνο συνεχίζοντας το μαγείρεμα για ακόμη 40'.

Αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι, χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά και ζωμό από το φαγητό. Το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα ανακινώντας την ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ