Συνήθως, το σινιάλο που μας κάνουν μας ενημερώνει για την ύπαρξη μπλόκου της αστυνομίας στο ρεύμα μας, ενώ σπανιότερα μπορεί να μας “παίζουν” τα φώτα για κάποιο ατύχημα που θα συναντήσουμε στα επόμενα μέτρα.
Σύμφωνα όμως με το άρθρο 36 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται κατά τη συνάντηση με όχημα που έρχεται αντίθετα, το άναμμα και το σβήσιμο των φώτων ή η εναλλαγή της χρήσης τους για μικρά χρονικά διαστήματα. Το πρόστιμο εάν σας εντοπίσουν να “παίζετε” τα φώτα στους άλλους οδηγούς είναι 80 ευρώ.
Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι η μόνη περίπτωση που μας επιτρέπει ο Κ.Ο.Κ. να κάνουμε προειδοποιητικό σινιάλο με τα φώτα είναι τη νύχτα, για να αποφύγουμε την κόρνα για ευνόητους λόγους.
Με τόσους βλακες στην Ελλάδα, οι μισοί σε παίζουν φωτα για να σε κάνουν πλάκα ότι τάχα υπάρχει μπλοκο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην αναπαράγετε ανακρίβειες. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει, ότι το σινιάλο αφορά το μπλόκο της τροχαίας κι όχι οποιοδήποτε άλλο λόγο. Και είναι αυτός που βεβαιώνει το πρόστιμο αυτός που πρέπει να αποδείξει ότι πρόκειται για σινιάλο προειδοποίησης του μπλόκου. Ακόμη λοιπόν κι αν του βεβαιωθεί πρόστιμο, να υποβάλλει ένσταση και να μην το πληρώσει.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις». (κρητική παροιμία)