Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι μαγειρεύουμε; Μοσχαράκι λεμονάτο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Κλασσικό και αγαπημένο. Το μοσχαράκι στην κατσαρόλα μυρίζει σπιτάκι και μανούλα. Με όποιον τρόπο και συνδυασμό και να το μαγειρέψουμε, γίνεται λουκούμι, έχει υπέροχη γεύση και κάθε πιρουνιά... ζεσταίνει το στομαχάκι. Ο σεφ του veriotis.gr για αυτή την εβδομάδα μας προτείνει μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα. Συνοδεύστε το με ρυζάκι ή πατατούλες και από όρεξη... Άλλο τίποτα! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε καλά. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε.

Κατόπιν τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό από τα λεμόνια, λίγο νερό και τη φρέσκια ρίγανη.

Σκεπάζουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
50 ml κρασί λευκό
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1 λίτρο νερό περίπου
1 κ.σ. ρίγανη
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. άνηθο

1 σχόλιο:

  1. Ρε Γιώργο!Εμείς βρακί δεν είχαμε η φούτσα ως το γόνατο.
    Ποιο μοσχάρι ρε; Ψωμί δεν εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ