Ιδανκό γεύμα για ένα εορταστικό ή καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, το χοιρινό κότσι δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο πιάτο, ενώ η γεύση του αρέσει σε όλους. Αυτή την εβδομάδα, ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει χοιρινό κότσι με δαμάσκηνα και πατάτες στον φούρνο και το αποτέλεσμα; Λουκούμι! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τον τρόπο εκτέλεσης και δοκιμάστε να το φτιάξετε!
Μαρινάρουμε το κότσι με όλα τα υλικά μας για τουλάχιστον μία ώρα. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε σε ένα ταψί στους 200℃ μόνο του για 1 ½ ώρα περίπου.
Σε ένα άλλο ταψάκι καθαρίζουμε και βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες μας. Τις ψήνουμε στους 200℃.
Προς το τέλος του ψησίματος του κρέατος, το ξεσκεπάζουμε, το μεταφέρουμε στις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10΄.
Υλικά
• 2 κότσια χοιρινά
• Λίγη Μουστάρδα
• 2 κ.γ. κάρυ
• 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• Δενδρολίβανο
• Λίγη Ματζουράνα
• Αλάτι, πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Για τις πατάτες
• 10 περίπου Αποξηραμένα δαμάσκηνα
• Λίγη Μουστάρδα
• 2 κ.γ. κάρυ
• 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• Δενδρολίβανο
• Ματζουράνα
• Αλάτι, πιπέρι
• 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Μαρινάρουμε το κότσι με όλα τα υλικά μας για τουλάχιστον μία ώρα. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε σε ένα ταψί στους 200℃ μόνο του για 1 ½ ώρα περίπου.
Σε ένα άλλο ταψάκι καθαρίζουμε και βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες μας. Τις ψήνουμε στους 200℃.
Προς το τέλος του ψησίματος του κρέατος, το ξεσκεπάζουμε, το μεταφέρουμε στις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10΄.
Υλικά
• 2 κότσια χοιρινά
• Λίγη Μουστάρδα
• 2 κ.γ. κάρυ
• 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• Δενδρολίβανο
• Λίγη Ματζουράνα
• Αλάτι, πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Για τις πατάτες
• 10 περίπου Αποξηραμένα δαμάσκηνα
• Λίγη Μουστάρδα
• 2 κ.γ. κάρυ
• 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• Δενδρολίβανο
• Ματζουράνα
• Αλάτι, πιπέρι
• 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.