Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (μία φορά περασμένο)
2 καρότα σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι πελτέ τομάτας
1 φλ. χυμό ντομάτας
1 κονσέρβα φασόλια (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
4 πιπερίτσες τσίλι
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
1 κ.γ. ζάχαρη, αλάτι
1 κ.σ. Γιαούρτι πλήρες
Λίγο τριμμένο regato
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (προαιρετικά)
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι φρέσκο για topping
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, καθώς και τον πελτέ. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε (να τον σπάσουμε)
Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τον χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας στο τηγάνι μαζί με τις πιπερίτσες τσίλι. Προσθέτουμε αλάτι, ταμπάσκο, ζάχαρη, τα φασόλια και το καλαμπόκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Στα τελευταία 15΄ ανοίγουμε το καπάκι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία ώστε να εξατμιστούν τα υπόλοιπα υγρά.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί και μία γεμάτη κουταλιά γιαούρτι.
Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τον χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας στο τηγάνι μαζί με τις πιπερίτσες τσίλι. Προσθέτουμε αλάτι, ταμπάσκο, ζάχαρη, τα φασόλια και το καλαμπόκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Στα τελευταία 15΄ ανοίγουμε το καπάκι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία ώστε να εξατμιστούν τα υπόλοιπα υγρά.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί και μία γεμάτη κουταλιά γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.