Η επιθυμία να αλλάξει τη ζωή της ήταν το κίνητρο για να σπουδάσει κοινωνική λειτουργός και βοηθός βρεφονηπιοκόμου. Ταυτόχρονα με το σχολείο και τις σπουδές της, δούλευε σε καφετέριες, σε κυλικεία, όπου της δινόταν η ευκαιρία.
Η Λυδία μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρατσισμό που βιώνουν οι Έλληνες τσιγγάνοι και πώς αυτό το φαινόμενο πρέπει και μπορεί να εκλείψει σήμερα. Η Λυδία έχει βιώσει σε αρκετές φάσεις της ζωής της ρατσισμό, και πως δεν είναι αποδεκτή από διάφορους ανθρώπους, καθώς όπως η ίδια ανέφερε «ο δικός μας ο κόσμος και ο δικός σας είναι πολύ διαφορετικοί».
Δούλευε από την ηλικία των 7 ετών
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια, πέρασα δύσκολα παιδικά χρονιά, από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου σε ηλικία 7 ετών να μαγειρεύω και να κάνω όλες τις δουλείες του σπιτιού. Οι γονείς μου δούλευαν στα χωράφια πάρα πολλές ώρες, εγώ έπρεπε να προσέχω τα αδέρφια μου και το σπίτι. Όταν ήμουν 9 ετών, μειώθηκαν αρκετά τα μεροκάματα που έκαναν οι γονείς μου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μετακομίσουμε στην Αθήνα. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στην αρχή, δεν ήμασταν αποδεκτοί, μαζεύαμε σίδερα από εδώ και από εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λυδία μιλώντας στο Newsbomb.gr.
Παρά τις δυσκολίες που έζησαν τους πρώτους μήνες της μετεγκατάστασής τους, η Ελληνίδα τσιγγάνα αποφασίζει πως θέλει να ξεκινήσει το σχολείο. «Τα ξαδέρφια μου, πηγαίναν σε Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας που λειτουργούσε στην περιοχή μας, έτσι πήρα την απόφαση και εγώ πως θέλω να μάθω γράμματα. Ξεκίνησα να πηγαίνω, τα τρία μικρά μου αδέλφια αγκαλιά, καθώς δεν είχα που να τα αφήσω. Μου άρεσε πολύ! Έμαθα να παίζω. Δεν ήξερα τι είναι οι κούκλες, τα παιχνίδια... Μου έμαθαν να τρώω σωστά, να πλένω τα χέρια μου, να γράφω, να διαβάζω».
Ξεκίνησε το σχολείο σε ηλικία 12 ετών
Στο Κεραμεικό σε ηλικία 12 ετών η Λυδία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα ως μαθήτρια στο Δημοτικό σχολείο. «Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη για εμένα. Ξεκίνησα το σχολείο σε ηλικία 12 ετών, από την Πέμπτη Δημοτικού, λόγω της έλλειψης λεξιλογίου που είχα δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Μου μιλούσε ο δάσκαλος και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Ωστόσο δεν μου είχε μείνει αίσθηση καλή, ούτε από τον δάσκαλο που είχα τότε, ούτε από τους συμμαθητές μου. Δεν με ήθελαν, δεν είχα παρέες, η ανάγκη όμως της μόρφωσης με έκανε να σφίξω τα δόντια και να τα υποστώ όλα... Απογοητεύτηκα πολύ, αλλά ταυτόχρονα πείσμωσα».
Γιατί σπούδασε Κοινωνική λειτουργός
Η επιθυμία να αλλάξει τη ζωή της ήταν το κίνητρο που χρειαζόταν για να φτάσει μέχρι τις Πανελλήνιες. Εκεί, έρχεται ένα άσχημο περιστατικό που της στοίχησε αρκετά, όπως αναφέρει η ίδια «λίγο πριν τις Πανελλήνιες ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που είχαμε εντελώς ξαφνικά και μας ζήτησε να φύγουμε από το σπίτι, οι γονείς μου αρνήθηκαν, ήταν τυπικοί σε όλες τις πληρωμές. Μετά από λίγο καιρό για να μας αναγκάσει να φύγουμε μας έκοψε το νερό, το ρεύμα, όλα... Αναγκαστήκαμε και ζήσαμε εκεί χωρίς νερό και φως μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Έτσι, λοιπόν, άρχισα να ψάχνω το δίκαιο και ποιος είναι αυτός που σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να μας βοηθήσει. Ψάχνοντας, βρήκα πως αρμόδιος είναι ο κοινωνικός λειτουργός, γι' αυτό και αποφάσισα να σπουδάσω και εγώ και να εξασκήσω το συγκεκριμένο επάγγελμα».
Συγχαρητήρια στο κορίτσι!!! Πόσο ένοχη και ρατσιστική, είναι η κοινωνία μας.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Έλληνες ρατσιστές μαντάμ? Τι είναι αυτά που λες? Αν δεν ήθελε, δεν θα σας έβαζε μέσα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Και ότι σας είπε να φύγετε, αυτό συμβαίνει και σε παρά πόλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ δεν βλέπεις που από τους περισσότερους το κλέψιμο πάει σύννεφο? Όταν μπαίνετε στα S/M δύο υπάλληλοι σας παρακολουθούν.
Εσείς που δεν είστε ρατσιστές, παντρευεστε με άλλους?
Λίγο σεβασμό στον Ελληνική κοινωνία. Έχουμε τόσους και τόσους δούρειους ίππους που βάλουν εναντίον, θα έχουμε και εσάς?
Η ελληνική παιδεία προσφέρεται σε όλους, χωρίς διακρίσεις και δωρεάν.
δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα του 2021. Ωραίο ανέκδοτο το άλλο με τον Τοτό το ξέρειε
Διαγραφή... όλα καλά τα ειπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μόνη διαφωνία μου είναι, να μην υπάρχει φυλάκιση με αναστολή.
Έκλεψες; ΜΈΣΑ.
Λαθρεμπόριο; ΜΈΣΑ.
Ναρκεμποριο.; ΜΈΣΑ.
Θα μείνουν ελεύθεροι, όσοι της φυλής σου εχουν βιβλιάριο ενσημων.
Οποιος γέλασε, είναι ρατσιστής.
Μέσα είναι η καλύτερη τους βρίσκουν τους δικούς τους τρώνε πίνουν τζάμπα καταστρώνουν τα σχέδια και όταν βγουν ριμαζουν ότι βρουν και βγαίνουν κι από πάνω βρε ουστ απέλαση από τη χώρα δρόμο η πληγή η μεγαλύτερη που υπάρχει στην Ελλάδα είναι .Ζούνε με επιδόματα τα παιδιά τα δηλώνουν όλα αγνώστου πατρός και βγάλε άκρη........
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους γύφτους αναφέρεσαι ή ... στα κομματικά γραφεία, που όλοι λίγο-πολύ έχουμε επισκεφθεί; Αυτά είναι ,,κύκλοι,, επιχειρηματικοί καθ' όλα νόμοι, που ακόμη ξεπληρώσουν τα χρέη τους.
ΔιαγραφήΚι αν βρεθεί κάποιος 20ρης να πει το αντίθετο, ας ρωτήσει τους μεγαλύτερους συγγενείς του- αν αυτοί έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια πολλά στο κορίτσι αυτό που για όσους δεν γνωρίζουν την φυλή των αθίγγανων, έσπασε τα ταμπού της καταγωγής της να μην παρεξηγηθώ εγώ είμαι ποντιακής καταγωγης. Επέλεξε να μορφωθεί, με εργαστεί και να αναδείξει την προσωπική της επιλογή. Εύχομαι να την στήριξε η οικογένεια της άν οχι μπράβο είναι διπλό. Μια πρόταση μου είναι να επικεντρωθούν οι φορείς στις γυναίκες των αθίγγανων ώστε να περάσουν τα μηνύματα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά από μικρά. Γιατί πολλές γυναίκες που τις παντρευτούν από μικρά παιδιά δυστυχώς δεν περνούν καλά, καθώς δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα επιλογής....ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΥΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!! Αλλά ψεύδεται. Εδώ στη Βέροια, και γενικά, είδατε πολλούς τσιγγάνους να δουλεύουν στα χωράφια; Το κλεψιμο πάει σύννεφο. Δεν θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία. Έτσι τους βολεύει. Από την παρανομία βγάζουν περισσότερα. Αυτό το κράτος έχει κάνει τόσα πολλά, αλλά αυτοί είναι αχάριστοι. Όποιος αμφιβάλλει να πάει μια μέρα στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Από μια άσχημη προσωπική πείρα. Ολες οι αίθουσες των δικαστηρίων,γεμάτες τσιγγάνους για κλοπές. Αυτό θα συμβαίνει συνέχεια, γιατί τους χαϊδεύουν οι πολιτικοί, που ψηφίζουν τους νόμους.
ΑπάντησηΔιαγραφή...Κυρια μην ακους τις φωνες ...θα εχεις την συμπαρασταση ολων αν πεισεις την ρατσα σου να ασχοληθουν σοβαρα με την εκπαιδευση.
ΑπάντησηΔιαγραφή