Κάθε χρόνο στην Αμερική, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween. Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even και σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων», που γιορτάζεται στις καθολικές χώρες την 1η Νοεμβρίου. Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το έθιμο της κολοκύθας λέγεται πως προήλθε από παλιούς Ιρλανδικούς μύθους.
Θέλετε και εσείς να γιορτάσετε το Halloween; Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια γλυκιά συνταγή, με το σήμα κατατεθέν της γιορτής, την κολοκύθα... κρεμ μπρουλέ κολοκύθας! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
800 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. βανίλια
10 κρόκοι αυγού
1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα (σκόνη)
1/4 κ γ. αλάτι
1/4 κ.γ. τζίντζερ (σκόνη)
1/8 κ.γ.γαρίφαλο
1 φλιτζανιού τριμμένη (σε πολτό) κολοκύθα
Λίγη ζάχαρη για topping
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη μαύρη ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και την κολοκύθα.
Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας διαρκώς με σύρμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρο το μείγμα αυγού μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για 1΄.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε προσθέσει νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15- 20΄και ψύχουμε για 4 με 6 ώρες.
Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από τα μπολ λίγο πριν σερβίρουμε. Καίμε τη ζάχαρη στο γκριλ ή με φλόγιστρο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη μαύρη ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και την κολοκύθα.
Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας διαρκώς με σύρμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρο το μείγμα αυγού μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για 1΄.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε προσθέσει νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15- 20΄και ψύχουμε για 4 με 6 ώρες.
Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από τα μπολ λίγο πριν σερβίρουμε. Καίμε τη ζάχαρη στο γκριλ ή με φλόγιστρο.
Λίγες γιορτές έχουμε,να κάνουμε και εισαγωγή τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή