Ο τίτλος μας είναι βέβαια παρμένος από το ιστορικό μυθιστόρημα του Μάρκ Τουέιν που διαβάσαμε οι σημερινοί εξηντάρηδες και σε κόμικς στα αγαπημένα μας «Κλασικά Εικονογραφημένα» τη δεκαετία του ’60 και του ’70. «Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός» γράφτηκε γύρω στα 1880 για παιδιά και θεωρείται ένα αριστούργημα κριτικής στην κοινωνική ανισότητα αλλά και χλευασμού της συνήθειας του κόσμου να κρίνει από το ντύσιμο και την εμφάνιση.
Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, οι τέντες που χτυπάνε από τον αέρα και μας ξυπνούν το πρωί και οι σποραδικές βροχές δείχνουν ότι ήρθε μια ακόμα « Έναρξις τον Σεπτέμβριο». Το σλόγκαν αυτό που συμβολίζει την αγχώδη επάνοδο στην τσιμεντούπολη βγήκε από την πινακίδα που ανέβαζαν οι ιδιοκτήτες των χειμερινών κινηματογράφων στις αρχές Ιουνίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προσωπικά θυμάμαι την πινακίδα στον κινηματογράφο «Γαλαξίας» που ήταν απέναντι από το «Λυσέ» στη Λεωφόρο Στρατού, από τη δεξιά πλευρά όπως πας για την Έκθεση.
Αλλά και γενικά, για να καταλάβεις «που πάνε» τα πράγματα πρέπει να αποκρυπτογραφήσεις τα μηνύματα που βγαίνουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, από το «βήμα της ΔΕΘ». Φέτος υπάρχει το πάγωμα από το εξελισσόμενο κύμα ανατιμήσεων -σε ποσοστά μάλιστα που φέρνουν ίλιγγο και αδειάζουν το καλάθι της νοικοκυράς- το οποίο κόβει τη διάθεση για χαρές που δημιούργησε το γεγονός ότι ο τουρισμός ανέκαμψε εντυπωσιακά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ή από την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και του ΑΕΠ όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
Τι ακαταλαβιστικες χαζομάρες είναι αυτές. Εμείς θέλουμε να μαθαίνουμε τι γίνεται στον κόσμο από τη βαφιτα μας, τη Μπέλα μας και όλους τους υπόλοιπους ,,ινφλουενσερ,, μας. Όλοι οι άλλοι, τύπου μπλιατκα, είναι ντεμοντε.
ΑπάντησηΔιαγραφή