Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε μερακλίδικα μοσχαρίσια μάγουλα

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα. Κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 1/2 ώρες.

Στις 2 ώρες ανοίγουμε και αφήνουμε το κρέας να ροδίσει.

Tips: τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί.

Υλικά

1000-1200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλ. κόκκινο κρασί
2 φλ. ζωμό κρέατος
1 δαφνόφυλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κλωναράκι θυμάρι
αλάτι, πιπέρι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ