Ναι, το λατρεμένο αυτό δροσερό γλυκό, βγαίνει και σε αλμυρή εκδοχή. Εμφανισιακά το ίδιο λαχταριστή (ίιιισως και λίγο παραπάνω) και γευστικά... σε άλλο επίπεδο! Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει πώς να κάνουμε αλμυρό cheesecake - χωριάτικη σαλάτα, έναν ευφάνταστο τρόπο να τη σερβίρουμε στο τραπέζι και να εντυπωσιάσουμε τους πάντες. Είτε σε ατομικά, είτε σε μεγάλο τσέρκι, το σίγουρο είναι πως αυτό το δροσερό και εντυπωσιακό πιάτο θα είναι το highlight του τραπεζιού! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
Για τη βάση
4 Ντάκος κρίθινα, τριμμένα στο multi
2 κ.σ. καρύδια τριμμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Γέμιση
4 κ.σ. μυζήθρα ή κατίκι
60 γρ. φέτα
Topping
20 -25 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. κάπαρη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 αγγούρι κομμένο είτε φέτες, είτε flakes
2 κ.σ. balsamico
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παξιμάδι με τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την μυζήθρα με τη φέτα.
Παίρνουμε τσέρκι (είτε μικρά, είτε μεγάλο) και στρώνουμε με το μείγμα της βάσης, πιέζοντας ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα τυριών και βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο balsamicο. Ανακατεύουμε για 3'-4' να καραμελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το cheesecake, περιχύνουμε με τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη και κάπαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.