Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα για την «επιδημία των ανεμβολίαστων» - Το 94,9% στις ΜΕΘ δεν έχει κάνει εμβόλιο

Τη βαθιά τους ανησυχία για την πορεία που ακολουθεί στη Bόρεια Ελλάδα η «επιδημία των ανεμβολίαστων», όπως τη χαρακτηρίζουν, εκφράζουν οι ειδικοί. Οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ φανερώνουν ότι πλέον το επιδημιολογικό «βάρος» γέρνει προς τον Bορρά. Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε για μια ακόμη φορά πάνω από 300 κρούσματα, ενώ αυξημένοι ήταν οι αριθμοί σε μια σειρά από περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η Αττική κατέγραψε 403 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 118 στο κέντρο της Αθήνας, 62 στα νότια προάστια, 53 στην ανατολική Αττική και 57 στην ΠΕ Πειραιά. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο 345 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τη συμπρωτεύουσα να παραμένει σταθερά πάνω από τα 300 περιστατικά ημερησίως.

Αυξημένη η διάδοση και στην Πιερία, που έχει ανέβει σε επίπεδο 4 (mini lockdown), με 73 κρούσματα, ενώ 44 καταγράφουν η Πέλλα και η Καβάλα. Τέλος, 46 μολύνσεις εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο στην Κοζάνη. Αναφορικά με τη Δράμα, την Ξάνθη και την Καστοριά, περιοχές που μπήκαν σε μίνι lockdown, αυτές κατέγραψαν 39, 46 και 22 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Τονίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διέψευσε τα σενάρια περί επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη.

«Καμπανάκι» από τη Μίνα Γκάγκα: Έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι

Η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σήμανε χθες τον πρώτο «συναγερμό»: «Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν. Έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι και θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε φέτος τα πολλά κρούσματα, την πολλή ταλαιπωρία των ασθενών και φυσικά τους θανάτους και όλα αυτά που έγιναν πέρυσι».

Η κυρία Γκάγκα εξήγησε σε εκείνο το σημείο ότι «τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με τον εμβολιασμό». Δείχνοντας ένα γράφημα από την 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «αν δούμε αντίστοιχα το πόσοι νοσηλεύονται και ποιοι στις ΜΕΘ, είναι 59 άτομα στις ΜΕΘ, από τα οποία τα 55 είναι ανεμβολίαστοι και 4 εμβολιασμένοι. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το θυμηθούμε και να το θυμόμαστε γενικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην έχουμε κρούσματα, να μην κινδυνεύει κανείς και άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό και να κρατάμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε».

Τα σημερινά στοιχεία της 4ης ΥΠΕ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι:

Η «επιδημία των ανεμβολίαστων»


Στον ίδιο τόνο, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι «παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία, παρατηρούμε μία σταθερή αποκλιμάκωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με εξαίρεση βέβαια τη Βόρεια Ελλάδα όπου καθημερινά οι εισαγωγές είναι περισσότερες από τα εξιτήρια». Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων στην επικράτεια μειώθηκε στους 2.044 ασθενείς και ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων εισαγωγών του τελευταίου επταημέρου έπεσε κάτω από τα 200 άτομα την ημέρα, σε 192 εισαγωγές την ημέρα.

«Ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού μειώθηκε αυτή την εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται καθημερινά παραμένει σταθερός. Όμως, ας μην ξεχνάμε, όπως είπε και η υπουργός μόλις πριν από λίγο, ότι η πανδημία σήμερα είναι μία επιδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών», σημείωσε.

Οι «κόκκινες» περιοχές

Η Βάνα Παπαευαγγέλου στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη Βόρεια Ελλάδα. «Στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία παρατηρούμε σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Καταγράφεται διπλασιασμός των νέων κρουσμάτων στην Ξάνθη, αύξηση κατά 60% στη Κοζάνη και περίπου 40% στη Δράμα, στον Έβρο και στην Πιερία. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει μια ηπιότερη μεν, αλλά σαφή σταδιακή αύξηση», εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα ανέβηκαν στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη, ενώ αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών μέτρων, τοπικού χαρακτήρα, στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

1 σχόλιο:

  1. Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα...Πριν σχεδόν μισό μήνα που οι Βεροιώτες διασκέδαζαν με τις μελωδίες διάφορων μουσικών, με την ίδια και ίσως χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη όμως κανείς δεν ανησυχούσε. Σε ότι αφορά την τοποθέτηση της κυρίας Γκάγκα ότι΄΄ Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην έχουμε κρούσματα....΄΄ νομίζω ότι είναι στο χέρι της ως υφυπουργός να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ