Μεγάλη γιορτή αύριο 6 Αυγούστου, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και σύμφωνα με την Εκκλησία, την ημέρα αυτή μπορούμε να διακόψουμε την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου καταλύοντας ψάρι. Τι ψαράκι όμως να επιλέξετε από την μεγάλη ποικιλία και φρεσκάδα που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στη χώρα μας; Ο σεφ του veriotis.gr μας προτείνει μια μοναστηριακή συνταγή, για να απολαύσουμε φρέσκο μπαρμπουνάκι ανήμερα του Σωτήρος. Μπαρμπούνια στον ταβά με πολλά μυρωδικά και σαλτσούλα. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
- 800 γρ. μπαρμπούνια
- 150 γρ. τοματοπελτές
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 100 γρ. λάδι
- 4 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- δενδρολίβανο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
- ρίγανη, ξύδι, κύμινο
- λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα τρυπητό. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι. Φυλάσσουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Τα βάζουμε σε έναν ταβά, έτσι ώστε ίσα ίσα να χωρέσουν σε αυτόν τα ψάρια και η σάλτσα και σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Κατόπιν ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, το δενδρολίβανο, το πιπέρι, το κύμινο, το ξύδι, τη ρίγανη και μισό ποτήρι νερό. Δυναμώνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε με προσοχή τα ψάρια πάνω στα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 5-10΄. Τεστάρουμε το αλάτι μας και μόλις σωθεί το ζουμί, κατεβάζουμε τον ταβά από τη φωτιά και πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.