Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Ένα υπέροχο ορεκτικό ή και κυρίως για όποιον θέλει έναν πιο εναλλακτικό και... στημένο τρόπο σερβιρίσματος της ψητής μελιτζάνας με σάλτσα. Οι μελιτζάνες «Ναπολέων» που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, είναι άλλο από πυργάκια ψητής μελιτζάνας, με σαλτσούλα και τυρί ή γιαούρτι (σάλτσα γιαουρτιού στην περίπτωσή μας). Δεν είναι μόνο ένα νόστιμο και δροσερό πιάτο, έχει και ωραία εμφάνιση για να στολίσει το τραπέζι ή τον μπουφέ σας. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
• 4 μελιτζάνες φλάσκες, σε χοντρές ροδέλες
• λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
• αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
• 3 ντομάτες
• ½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι δυόσμο
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε τον σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνετε για 10', τις ξεβγάζουμε και τις στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πάρουν χρώμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι και τις σκεπάζουμε με λίγη σάλτσα. Κάνουμε δεύτερη στρώση με μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για 10' και σερβίρουμε τις μελιτζάνες προσθέτοντας από πάνω λίγη σάλτσα γιαουρτιού (την οποία θα φτιάξουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Την πόλη της Βέροιας επισκέφθηκε η Νανά Αηδόνα. Η «εκλεκτή» του Απόστολου Τζιτζικώστα για την θέση της Περιφερειάρχη Kεντρικής
-
Μεγαλώνοντας η Κατερίνα ολοένα και χάνει την αυτοπεποίθηση που είχε ως παιδί καθώς συναντάει εμπόδια μπροστά της από κάθε κατεύθυνση,
-
Ημέρες χαράς για τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, ο οποίος θα μπορεί πλέον να μεταλαμπαδεύει τις ιδέες του στις επόμενες γενιές. Τη Δευτέρα
-
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους λάτρεις του χειμερινού αθλητισμού και της φύσης,
-
Θλίψη επικρατεί στην Πέλλα, καθώς πέθανε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Θεόφιλος Κουπτσίδης. Ο δήμος Πέλλας, με ανακοίνωσή του,
-
Η Κωνσταντία ∆ηµογλίδου είναι εδώ και δύο χρόνια η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της
-
Την κορδέλα έκοψε ο Νέστορας Κολιός από τα Γιάννενα Ο καιρός έκανε το χατήρι και το μεσημέρι της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου
-
Προχωρούν οι εργασίες στον Ε65, ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί στο σύνολό του θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση σε ένα πλήθος
-
Το βουνό είναι μαγευτικό και ειδικά τέτοιες ημέρες, όπου όλα είναι λευκά και φωτίζουν! Το Σέλι είναι ένα από αυτά τα μέρη, αποτελώντας τον
-
Με περίπου 650 δρομείς που στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης στη Βεργίνα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 8/12 ο 11ος Φιλίππειος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.