Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μελιτζάνες «Ναπολέων» με ντομάτα και γιαούρτι: Δροσερό, καλοκαιρινό και εμφανίσιμο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Ένα υπέροχο ορεκτικό ή και κυρίως για όποιον θέλει έναν πιο εναλλακτικό και... στημένο τρόπο σερβιρίσματος της ψητής μελιτζάνας με σάλτσα. Οι μελιτζάνες «Ναπολέων» που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, είναι άλλο από πυργάκια ψητής μελιτζάνας, με σαλτσούλα και τυρί ή γιαούρτι (σάλτσα γιαουρτιού στην περίπτωσή μας). Δεν είναι μόνο ένα νόστιμο και δροσερό πιάτο, έχει και ωραία εμφάνιση για να στολίσει το τραπέζι ή τον μπουφέ σας. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 4 μελιτζάνες φλάσκες, σε χοντρές ροδέλες
• λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
• αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

• 3 ντομάτες
• ½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

• 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε τον σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνετε για 10', τις ξεβγάζουμε και τις στεγνώνουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πάρουν χρώμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι και τις σκεπάζουμε με λίγη σάλτσα. Κάνουμε δεύτερη στρώση με μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για 10' και σερβίρουμε τις μελιτζάνες προσθέτοντας από πάνω λίγη σάλτσα γιαουρτιού (την οποία θα φτιάξουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ