Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτσι θα φτιάξετε νόστιμο και μυρωδάτο καλοκαιρινό μπριάμ

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Το μπριάμ στο φούρνο, είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Γίνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και θα το συναντήσετε επίσης με τα εξής ονόματα: σοφαγάδα, αγάδα, τουρλού, συμπεθεριό, σουφικό και είναι λαχανικά καλοκαιρινά με μυρωδικά, σκόρδο, ελαιόλαδο και ντομάτα στο ταψί. Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο φαγητό. Άλλες φορές ψημένο σε ταψί ή γάστρα στο φούρνο κι άλλες φορές μαγειρεμένο στην κατσαρόλα. Θέλετε να φτιάξετε το πιο νόστιμο καλοκαιρινό μπριάμ; Ακουληθήστε τη συνταγή του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά και... καλή όρεξη!

Υλικά

• 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
• 4 μέτρια κολοκύθια
• 4 μεγάλες πατάτες
• 4 ώριμες ντομάτες
• 4 σκ. σκόρδο
• 2 κρεμμύδια
• 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
• 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. νερό (περίπου)
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε χοντρά καρέ. Κάνουμε το ίδιο και με τις ντομάτες και βάζουμε τα λαχανικά μας σε ταψί ή γάστρα.

Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια, περιχύνουμε με λίγο νερό (προσοχή γιατί θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15΄ακόμη.

Μπορούμε να σπάσουμε λίγη φέτα κατά το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ