Το σεβίτσε είναι μία παραδοσιακή τεχνική και μέθοδος μαγειρικής με προέλευση το Περού. Το Περουβιανό σεβίτσε (ceviche peruvian) γίνεται από ωμό φρέσκο ψάρι ή θαλασσινό το οποίο μαρινάρεται και ψήνεται με χυμό λάιμ ή λεμονιού. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει την εκδοχή του σεβίτσε με γαρίδες, ένα δροσερό και εντυπωσιακό πιάτο για να απολαύσετε ένα καλοκαιρινό βράδυ με την παρέα. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Εκτέλεση
Υλικά
300 γρ. γαρίδες
2 λάιμ (χυμός)
λίγο ξύσμα λάιμ
1 /2 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. καυτερή πιπεριά κομμένη (ζουλιέν)
1 κ.σ αγγούρι κομμένο (ζουλιέν)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κ.γ. κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος.
Αφαιρούμε το έντερο από τη ράχη της γαρίδας και αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε μικρές φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μπορούμε στο σερβίρισμα να κρατήσουμε τις φλούδες από το αβοκάντο και να τις γεμίσουμε με το μείγμα μας. Ή σε ένα ποτηράκι.
Αφαιρούμε το έντερο από τη ράχη της γαρίδας και αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε μικρές φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μπορούμε στο σερβίρισμα να κρατήσουμε τις φλούδες από το αβοκάντο και να τις γεμίσουμε με το μείγμα μας. Ή σε ένα ποτηράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.