Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αισιοδοξία για τα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την προσέλευση τουριστών στα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας. Τρεις φορές πάνω ήταν οι διανυκτερεύσεις τον Ιούνιο στην Αλεξανδρούπολη, ενώ 20% αύξηση σημειώθηκε στην Πιερία, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και κυρίως τον Σεπτέμβριο, από χώρες της κεντροδυτικής Ευρώπης, με τους εμπόρους τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων να έχουν ξεπουλήσει στη Γερμανία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε αρκετές κρατήσεις από τις 10 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου», είπε ο κ. Δεληδημητρίου και εξήγησε: «αυτό όμως που κάνει τη διαφορά φέτος είναι ο Σεπτέμβριος, οπότε έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως από την κεντροδυτική Ευρώπη. Εάν έχουμε καλό δείκτη πανδημίας, ίσως τον Σεπτέμβριο ανακάμψουμε και ξεπεράσουμε το 40% με 50% που είχαμε πέρυσι. Πάρα πολλά κάμπινγκ πέρυσι πανελλαδικά δεν άνοιξαν. Φέτος όμως είναι διαφορετικά».

Πιερία: 20% αύξηση στην προσέλευση φέτος σε σχέση με το 2020

Ο Βαγγέλης Γουλάρας, ιδιοκτήτης κάμπινγκ στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα στην Πιερία, πέρυσι επέλεξε να κρατήσει κλειστή την επιχείρησή του, φέτος όμως δηλώνει πιο αισιόδοξος. «Έχουμε αύξηση 20% τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι. Το 2020 από τα δέκα κάμπινγκ, τα μισά δεν λειτούργησαν, ανάμεσα τους και το δικό μας. Φέτος οι ενδείξεις είναι διαφορετικές, έχουμε αυξητική τάση και άρχισε να αυξάνεται και η κίνηση ήδη στην ευρύτερη περιοχή μετά τις αλλαγές που έχουμε στα σύνορα στους Ευζώνους. Από τις κρατήσεις και την κίνηση που ήδη έχουμε, περιμένουμε μια αύξηση περίπου 30% σε σχέση με τον Ιούνιο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γουλάρας και υπογράμμισε πως «οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται πλήρως εμβολιασμένοι και είναι λίγοι αυτοί με αρνητικό μοριακό τεστ. Ελπίζουμε ότι ο Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι δύο καλοί μήνες για εμάς».

Χαλκιδική: Στα ίδια επίπεδα η κίνηση με πέρυσι

«Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε η κίνηση στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, αν και ανοίξαμε έναν μήνα νωρίτερα», υπογράμμισε ο Αντώνης Δεληδημητρίου και πρόσθεσε πως «κυρίως μας επέλεξαν Έλληνες και Βαλκάνιοι ενώ άνοιξαν και τα 36 κάμπινγκ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που έξι απ' αυτά παρέμεινα κλειστά».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Προμαχώνα και τις αλλαγές που υπήρξαν στους ελέγχους εισόδου στη χώρα, τόνισε πως «αν και αρχικά υπήρξε ταλαιπωρία και αγανάκτηση στα σύνορα, για τον οδικό τουρισμό, πλέον άλλαξε η κατάσταση, υπάρχουν περισσότεροι σταθμοί ελέγχων κι αυτό έχει προσφέρει ανακούφιση στους Βαλκάνιους».

Όπως είπε, πρόκειται για ένα θετικό βήμα, με την ελπίδα ότι θα φέρει ακόμη περισσότερους τουρίστες. «Είναι θετικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και για τους εμβολιασμένους, το να έχουν προνόμια θα βοηθήσει πολύ στην προσέλευση των τουριστών», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Δεληδημητρίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα επιλέγουν για τις διακοπές τους τα κάμπινγκ, κυρίως οι Έλληνες και οι Βαλκάνιοι, με τους Βούλγαρους να πλησιάζουν σε ποσοστό τους Έλληνες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ. «Βέβαια έχουμε και από άλλες χώρες, Ιταλούς, Γερμανούς Πολωνούς και Τσέχους σε μικρό ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 2% με 3% του συνολικού ποσοστού των επισκεπτών».

Ξεπούλησαν οι έμποροι τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων στην Γερμανία

«Ο οδικός τουρίστας είναι αυτός που θα διαμορφώσει την κατάσταση στα κάμπινγκ», σημείωσε ο κ. Δεληδημητρίου εξηγώντας πως «όλοι αυτοί που θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς εν μέσω πανδημίας, έχουν το δικό τους μέσο και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι τουρίστες».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες που έχει από κατασκευαστές και έμποροι τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων στη Γερμανία δείχνουν πως έχουν ...ξεπουλήσει, με τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο να κάνουν τους μεγαλύτερους τζίρους. «Εάν στο παρελθόν ένας στους δύο είχε το δικό του μέσο, σήμερα δύο στους δύο Γερμανούς επιλέγουν να κινούνται και να μένουν σε δικό τους μέρος, για να αποφύγουν την ανασφάλεια που προκαλεί η πανδημία. Στην κεντροδυτική Ευρώπη, το κάμπινγκ θεωρείται τρόπος ζωής, οι επισκέπτες θέλουν να είναι μέσα στη φύση και να αισθάνονται διαφορετικά από τη ζωή στην πόλη. Το αυτοκινούμενο είναι γι' αυτούς τρόπος ζωής», υπογράμμισε.

Βόρεια Ελλάδα: 94 κάμπινγκ, 9.500 θέσεις, 36.000 διανυκτερεύσεις

Στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν 94 κάμπινγκ, όπως ανέφερε ο κ. Δεληδημητρίου, τα οποία βρίσκονται κυρίως στην Πιερία, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τη Χαλκιδική και στο νομό Θεσσαλονίκης. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μόνο τα τρία απ' αυτά και τα υπόλοιπα 91 είναι σε περιοχές της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Ασπροβάλτας στο νομό Θεσσαλονίκης.

«Τα κάμπινγκ προσφέρουν 9.500 θέσεις και μπορούμε να έχουμε 36.000 διανυκτερεύσεις την ημέρα, κάτι που όμως έχει να γίνει από τη δεκαετία του '80. Στις καλές εποχές πριν από την πανδημία φτάναμε τις 10.000 διανυκτερεύσεις. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το 2019 είχαμε περίπου 80% πληρότητα και πέρυσι κάτω από το 50%. Φέτος είμαστε αισιόδοξοι. Οι κρατήσεις που έχουμε μέχρι και αυτή τη στιγμή, μας δείχνουν ότι θα έχουμε μια μικρή αύξηση. Παρά τις δυσκολίες βλέπουμε ότι ο κόσμος με τον εμβολιασμό αισθάνεται ελεύθερος και είναι πολύ χαρούμενος που σταμάτησαν να ισχύουν τα αυστηρά μέτρα μη διάδοσης της πανδημίας», κατέληξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ