Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για την Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διαβούλευση του ΣΒΑΚ Δήμου Βέροιας

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουνίου η διαδικασία της 2ης Ανοιχτής Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης σχετικά με το αρχικό Κοινό Όραμα, τις προτεραιότητες του ΣΒΑΚ και τα δύο (2) εναλλακτικά σενάρια για την κινητικότητα μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από ενδελεχή ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και των αποτελεσμάτων, βάσει των απόψεων φορέων και πολιτών που καταγράφηκαν στο πλαίσιο της 1ης Διαβούλευσης.
Ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Στόχος του ΣΒΑΚ είναι η υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και απώτερο σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών στην πόλη της Βέροιας, όπως επίσης και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Η εν λόγω διαβούλευση συμβάλλει στην παρουσίαση χρήσιμων απόψεων από την πλευρά φορέων και πολιτών για το αρχικό Κοινό Όραμα, τα δύο εναλλακτικά σενάρια κινητικότητας με τα επιμέρους υποβληθέντα μέτρα και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού Κοινού Οράματος και στην επιλογή στρατηγικής κατεύθυνσης που πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό του συστήματος αστικής κινητικότητας, με χρονικό ορίζοντα το 2032.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν για την Αποτύπωση της Υφιστάμενης Κατάστασης, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/16H38_adoOnPV1U_ZMNcrlMNzUawW4E8Z/view?usp=sharing

Για το αρχικό Κοινό Όραμα, τις προτεραιότητες του ΣΒΑΚ και τα προτεινόμενα εναλλακτικά σενάρια:

https://drive.google.com/file/d/1yEqWy4BABt_BGsdvEAK_TkGUuc9J0uWu/view?usp=sharing

Για τη συμμετοχή στη διαβούλευση ακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/q1ev4gst2VacC3xN6

Ο Δήμος Βέροιας καλεί πολίτες και φορείς να εκφράσουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο όλοι μαζί συν-σχεδιάζουμε το μέλλον του τόπους μας, συμβάλουμε στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης μας και συνδράμουμε στην προσέγγιση και υλοποίηση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Επισημαίνεται ότι, μόλις οι συνθήκες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας το επιτρέψουν, ο Δήμος Βέροιας θα οργανώσει ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση-συζήτηση που θα αφορά στους στόχους, στα μέτρα και στις παρεμβάσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

2 σχόλια:

  1. Ποιος έκανε την σύνταξη του ερωτηματολογίου?

    Είναι το ιδιο για ολες τις πόλεις ,η, είναι εξειδικευμένο για τα χαρακτηριστικά της πολης της Βέροιας?

    Οι ερωτήσεις είναι επιπέδου ,ποιος θέλει να πάμε εκδρομή, σε αυλη δημοτικου σχολειου μια ηλιολουστη ημερα της ανοιξης.

    Δεν λαμβανονται υποψη στα σβακ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας πολης πριν βγάλουν τα Ι.Χ. απο το κέντρο?
    Αν μια πολη είναι υπανάπτυκτη,με ιδια οργάνωση με αυτή της δεκαετίας του '60, με υπηρεσίες δήμου, νομαρχίας στο κέντρο, κτελ ,αστικά στο κέντρο είναι σοβαρή η πρόταση να βγάλουμε τα αυτοκίνητα απο το ιστορικο κεντρο?

    Μήπως μια σοβαρή κοινωνία πρώτα δημιουργεί κτηριακες υποδομες ωστε να εξυπηρετουντε οι πολιτες του Νομού ,η ,της πολης χωρίς να τους αναγκάζουν να μπουν μέσα στο ιστορικο κεντρο και μετα να μιλήσουμε για ποδηλατοδρομους και ηλεκτρικά οχήματα?

    Μας λείπει η σοβαρότητα ,η, είναι κατι άλλο που μου διαφεύγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν τα ΜΜΜ είναι τα αστικά εδώ βάζουμε τα γέλια διότι πρόκειται περι ανεκδότου. Στη Θεσσαλονίκη χωρίς αυτοκίνητο μπορώ να μετακινηθώ με αστικό και στο πιο απίστευτο σημείο του χάρτη. Στη Βέροια το αυτοκίνητο είναι μονόδρομος. Ούτε καν πεζοδρόμια δεν έχει αν θέλεις να μετακινηθείς με τα πόδια. πχ Στρατού, Πιερίων, Περιφερειακός και οι κάθετες του. 'Αστο.. δεν αναφέρω άλλες κεντρικές οδούς..και αναφέρομαι σε μετακινήσεις 1-2 το πολύ 3 χιλιομέτρων σε αστικό ιστό! Μεγαλώστε τα πεζοδρόμια και ξηλώστε τα παρτέρια και τα γρασίδια. Η Βέροια έχει υπεραρκετό πράσινο, Ο Τριπόταμος δυο δρασκελιές είναι από την Κεντρικής, από την Ελιάς και κάτω ολα πράσινα είναι . Συνέλθετε και μην αναφέρεστε σε νέες φυτεύσεις τύπου ανάπλασης προηγούμενης δεκαετίας που την πληρώνουμε ακόμα καθημερινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ