Μπορείτε να φανταστείτε καλοκαίρι χωρίς γεμιστά; Ορφανά, με κιμά, με πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτες ή κολοκυθάκια, τα γεμιστά είναι το απόλυτο μαμαδίστκο φαγητό που τα σε σε πιάτο στο μεσημεριανό τραπέζι, ακόμα και σε τάπερ στην παραλία! Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή των παραδοσιακών γεμιστών, με τόνο για να γίνουν ακόμα πιο καλοκαιρινά! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
- 6 πιπεριές
- 6 ντομάτες
- 250γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, κόβουμε κατά τα ¾ το καπάκι τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε από το κοτσάνι και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄ και προσθέτουμε το ρύζι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Σιγοβράζουμε τη φάρσα μας για 5' και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε για άλλα 5' και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το μείγμα.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι .
Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.