Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Ελλάδα δίνει στα Σκόπια 20.000 δόσεις εμβολίων

Καθυστέρησε ο εμβολιασμός στη χώρα
Στις 20.000 ανέρχονται οι δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό που θα στείλει η Ελλάδα στα Σκόπια σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Βένκο Φίλιπτσε. Μέσα στην εβδομάδα επίσης στα Σκόπια θα λάβουν και 50.000 δόσεις από τη Βουλγαρία. Τα εμβόλια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα AstraZeneca, τα οποία η χώρα τα χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών. Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, μέχρι τώρα 315.781 πολίτες της χώρας έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 81.273 πολίτες τη δεύτερη δόση, ήτοι ποσοστό μόλις 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Ο λόγος για το μικρό αυτό ποσοστό οφείλεται στην καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην έλλειψη εμβολίων στη χώρα. Επιθυμία να εμβολιαστούν έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνολικά 431.770 πολίτες της χώρας αναφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

6 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα ακόμη μία φορά έδωσε. Και τι πήρε; (μην το πώ, θα το κόψουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους η Ελλάδα έκανε μια σωστή κίνηση. Θα τους ξεκάνουν τα εμβόλια. Θα δουν τώρα πόσες Μακεδονίες υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο στα Σκοπια; Στην υπολοιπη Β. Μακεδονια;

      Διαγραφή
    2. Β.Μακεδονια? ΠΡΟΔΌΤΗ,αριστεροφασιστα,συριζεικο μίασμα κτλ ή πατριώτης δεξιός που αναγκαστικά λόγω αριστερής παρένθεσης την αναφέρεις έτσι. Πάντως για το Βεροιώτη είναι Σκόπια και για τον Σκοπιωτη σκέτο Μακεδονία.

      Διαγραφή
    3. Όλη η γη τους αποκαλεί βόρεια Μακεδονία ρε κατσαπλια πατριώτη της φαπας. Εσείς οι πατριώτες την πουλησατε εδώ και 40 χρόνια. Αντε πίσω στην τρύπα σου τώρα.

      Διαγραφή
  3. Αδιάθετα είναι;
    Διότι μιλούν για συνωστισμό......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ