Ένας εύκολος, γρήγορος και λαχταριστός μεζές που τρώγεται ζεστός και αρέσει σε όλους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψουμε μια χοιρινή τηγανιά, όμως ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει έναν... πολύχρωμο, με πιπεριές! Όσο την ετοιμάζετε, βάλτε και καμιά μπύρα να παγώνει στην κατάψυξη και... καλή σας όρεξη! Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε κύβους)
• 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
• 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε λωρίδες)
• 1 κ.γ. μπούκοβο
• ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 150γρ. μπάτζο (ή κεφαλοτύρι, σε κυβάκια)
•½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές με το μισό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Φυλάσσουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνοντας το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ρίγανη και το μπούκοβο. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40' (μέχρι να μαλακώσει το κρέας). Τέλος προσθέτουμε και τις πιπεριές στην τηγανιά και τα αφήνουμε να ψηθούν μαζί για 5' ακόμη.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και σκορπάμε από πάνω το μπάτσο. Προαιρετικά γκραντινάρουμε για 2' σε δυνατό φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.