Υλικά
1000 γρ. σκορπίνες ή πέρκα ( ή ότι ψάρι θέλουμε)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1κσ. τοματοπελτέ (διαλυμένος σε λίγο νερό)
2 κσ. πάπρικα καπνιστή
1 κσ. καυτερό πιπέρι
100 ml κόκκινο κρασί
½ lit και παραπάνω ζωμό λαχανικών
½ φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄περίπου.
Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το καυτερό πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 30΄περίπου. Τα τελευταία 15-20΄προσθέτουμε μέσα και το ψάρι μας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.