Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πήρατε ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων; Φτιάξτε μπουρδέτο Κερκυραϊκό!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ψαρο-πιάτο της Κέρκυρας, η καταγωγή και η ονομασία του προέρχεται από την Ιταλία. Παραδοσιακά φτιάχνεται με πετρόψαρα, μπορεί όμως και με σκορπίνες, ροφούς (Άγιο Όρος), μπακαλιάρο ή ότι φρέσκο ψάρι έχουμε. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει παραδοσιακό μπουρδέτο κερκυραϊκό, για να μαγειρέψουμε το ψάρι της Κυριακής των Βαΐων ταξιδεύοντας σε έναν αγαπημένο πασχαλινό προορισμό. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1000 γρ. σκορπίνες ή πέρκα ( ή ότι ψάρι θέλουμε)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1κσ. τοματοπελτέ (διαλυμένος σε λίγο νερό)
2 κσ. πάπρικα καπνιστή
1 κσ. καυτερό πιπέρι
100 ml κόκκινο κρασί
½ lit και παραπάνω ζωμό λαχανικών
½ φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄περίπου.

Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το καυτερό πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 30΄περίπου. Τα τελευταία 15-20΄προσθέτουμε μέσα και το ψάρι μας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ