Όπως τόνισε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύει ως κύριο θέμα για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα τη μέγιστη συμβολή των γυναικών στον αγώνα κατά της πανδημίας με σλόγκαν «We are strong: Women leading the fight against COVID-19». Από την άλλη βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη, αξιοποίηση και εντατική χρήση ψηφιακών εργαλείων στην εργασία, δηλαδή την τηλεργασία, είναι μία θετική αλλαγή που πραγματοποιείται λόγω της κρίσης στην παγκόσμια υγεία. Η τεχνολογία δείχνει να εξισώνει τις διαφορές και να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.
Όσον αφορά το περιβάλλον εργασίας, η Εύη Χατζηιωάννου σημείωσε πως ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον προσελκύει και διατηρεί τα ταλέντα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, εκπαίδευσης, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων και άλλων διακρίσεων. Πράγματι, πρόσθεσε, ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι παραδοσιακά ένας ανδροκρατούμενος τομέας και η είσοδος και ανάδειξη των γυναικών σε ηγετικές θέσεις παραμένει πρόκληση.
Παρόλα αυτά έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της ισότιμης μεταχείρισης και ανάδειξης γυναικών. Στην Εθνική Τράπεζα, θα αναφέρω ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν 8 γυναίκες και μάλιστα σε τομείς που είναι από τους πιο «ανδροκρατούμενους».
Σύμφωνα με την Eύη Χατζηιωάννου, στην Εθνική Τράπεζα, οι γυναίκες συνολικά αποτελούν το 52%, ενώ σε επίπεδο δικτύου, το 43% είναι σε διευθυντικές θέσεις και σε επίπεδο υποδιευθυντή (deputy manager) ανέρχονται στο 63%. Η επόμενη γενιά των επικεφαλής στο δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας θα είναι γυναίκες.
Υπομονή υπομονή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκούγεται σεξιστικό και είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τα δισεκατομυρια ευρώ που πήρανε από κέντρο, δεξιά, αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδος και αφού κατάστρεψαν τις επιχειρήσεις με πανωτόκια, με τις υπερχρεώσεις,τώρα οι τραπεζες θα καταστρέψουν και τα νοικοκυριά με τα στεγαστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι πολύ θετικό που η γυναίκα πλέον θα έχει και ηγετικές θέσεις στους κερδοσκοπικόυς αυτούς οργανισμούς.
Για αυτές ατομικά.
Μόνο.
Ίσως θα έπρεπε αφού είναι και στη θέση που είναι να αναλογιστεί για ποιο λόγο η εργασία στις τράπεζες θεωρείται από τα πιο καταπιεστικά επαγγέλματα όσον αφορά την εργοδοσία. Όσο για τα υπόλοιπα τα οποία αφορούν τις σχέσεις τραπεζών - πολιτών συμφωνώ με τους προλαλίσαντες. Επίσης η τοποθέτηση είναι ο ορισμός του σεξισμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή δεν είναι συνέντευξη. Είναι bullying κατά των ανδρών.
ΑπάντησηΔιαγραφή