Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 συσκ. αγκινάρες κατεψ.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο κομμένο σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε καρέ
2 καρότα σε φέτες
200 γρ. αρακά κατεψ.
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια
2 κ.σ κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5΄. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις αγκινάρες και το καρότο.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό ή ακόμη καλύτερα με ζωμό λαχανικών, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30΄-40΄,να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, δυο τρεις κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και διαλύουμε και το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και δίνουμε μια δυο βράσεις, ίσα να πυκνώσει η σάλτσα. Στο τέλος πουδράρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό ή ακόμη καλύτερα με ζωμό λαχανικών, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30΄-40΄,να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, δυο τρεις κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και διαλύουμε και το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και δίνουμε μια δυο βράσεις, ίσα να πυκνώσει η σάλτσα. Στο τέλος πουδράρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.