Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εύξεινος Λέσχη Bέροιας: «Ας φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας»

«Με λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου 2021, τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνική μας παλιγγενεσίας, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Η επανάσταση των Ελλήνων αγωνιστών του 1821 αποτελεί ύψιστο παράδειγμα απαράμιλλου αγωνιστικού φρονήματος, εκφράζοντας ένα πανελλήνιο μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, για το καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου και των παιδιών μας, χωρίς εθνικές υποχωρήσεις και δείχνοντας προς όλους, αλλά ιδιαίτερα στους εξ ανατολών γείτονες ότι οι Έλληνες μιλάνε με πράξεις και όχι με κούφια λόγια.

Ας φανούμε αντάξιοι του Λεωνίδα, του Μ. Αλέξανδρου, του Ρήγα Φεραίου, του Γερμανού Καραβαγγέλη και χιλιάδων άλλων προγόνων μας δουλεύοντας και προσφέροντας ο καθένας μας το ελάχιστο λιθαράκι προς την πατρίδα μας αλλά και ο «σύγχρονος πολιτισμός με την σάπια παγκοσμιοποίηση» να μην μας κοιμίσει, γιατί ο τουσμάνος (εχθρός) υπομονετικά παραμονεύει.

Οι πρόσκαιρες δοκιμασίες που περνάμε ας γίνουν η αφετηρία για νέες προσπάθειες και επανεκκίνηση του ωραίου αγώνα για το καλό της πατρίδας μας, υπό τη σκέπη και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.Ο αγώνας μας ας είναι συνεχής για το ύψιστο αγαθό, την ελευθερία, για να μην θρηνήσουμε ξανά αλησμόνητες και αλύτρωτες πατρίδες».

4 σχόλια:

  1. Πως θα φανουμε ανταξιοι των προγονων μας; Κλειδωμενοι στο σπιτι να φοβομαστε να διαμαρτυρηθουμε για οτιδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 200 χρόνια μετά,έχουμε χειρότερη σκλαβιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βόρειος Ελλάδα έμεινε σκλαβωμένη 300 έτη. Απελευθερώθηκε το 1912. 110 έτη ,,ελευθερίας,,

      Διαγραφή
  3. Για να φανείς αντάξιος του Μεγ. Αλέξανδρου πρέπει να γνωριζεις κάτι για αυτόν και τη ζωή του.

    Πως θα φανείς αντάξιος σε κάτι που αγνοείς την ιστορία του;

    Τι έχουν διδαχθεί τα Ελληνόπουλα για τον Στρατηλατη με παγκόσμια αναγνωρίσιμοτητα;

    Γιατί δεν υπάρχει ΟΎΤΕ ΈΝΑ ΆΓΑΛΜΑ ΤΟΥ στο τόπο από όπου ξεκίνησε την πορεία του στην αιωνιότητα; (στα Σκόπια έχει στη κεντρική πλατεία)

    Γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θέλει να γνωρίζουν τα παιδιά που πάνε στο σχολείο τι κάνανε αυτοί που κατοικούσαν σε αυτά τα χώματα και τι πολιτισμό ανέπτυξαν, που όμοιο του η σκοταδιστικη Ευρώπη χρειάστηκε διαφωτισμό μετά από 1900 χρόνια;

    Περισσότερες πιθανοτητες έχει να διδαχθεί Ελληνική ιστορία ένας μαθητής στο Παρίσι, η, στο ηνωμένο βασίλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ