Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στην Ημαθία συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 1.425 έλεγχοι που αφορούσαν παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση για προβλεπόμενης απόστασης, μη δικαιολογημένη μετακίνηση, κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων, ιδιωτικές συναθροίσεις κτλ. και βεβαιώθηκαν συνολικά 22 παραβάσεις που αφορούσαν:
• 5 παραβάσεις σε πεζούς για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300€
• 17 παραβάσεις για μη δικαιολογημένη μετακίνηση (χωρίς SMS/βεβαίωση ή με ψευδή δήλωση) και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300€
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Η Καστοριά είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας, με τη διάσημη λίμνη της να κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό το μέρος. Και ενώ όλες τις
-
Καλό ταξίδι Κυριακή Κηδεύεται αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 11.30 το πρωί,
-
Θερμοπυλών 14 στον Προμηθέα - Γλυκά, καφές, βάφλες, πρωϊνό Το νέο ζαχαροπλαστείο «Ρίζος» μας καλωσορίζει στο νέο του σημείο
-
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover ο οποίος θα παραλάβει τα σκήπτρα από τη γέφυρα
-
Περισσότερη ζεστασιά στο σπίτι με λιγότερο κόστος κατανάλωσης. Αν έχετε απενεργοποιήσει το καλοριφέρ σας αλλά έχετε τον θερμοστάτη σας
-
Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Νοεμβρίου, στη Βέροια το AuthenBeef. Το έργο AuthenBeef αποτελεί μία καινοτόμα δράση που έχει
-
«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Σωτήριος Κων. Μπρανιώτης. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων», βυθίζοντας στην
-
Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης είναι μια εξαιρετική περίπτωση Πόντιου λυράρη καθώς έχει καταφέρει να αναδείξει την ποντιακή λύρα σε σολιστικό
-
Ένα εντυπωσιακό νέο bar θα δημιουργηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην πόλη της Βέροιας. Το ολοκαίνουργιο μαγαζί θα γίνει στην οδό
-
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες! Του Αγίου Στυλιανού σήμερα και αρκετοί συμπολίτες μας από τον
ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυστατικά ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΕΜΙΣΤΑ
-
6 μερίδες
+
500
γρ.
Πατάτες
0.5
κ.γλ.
Αλάτι
0.35
κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
6
Ντομάτες
6
Πράσινες πιπεριές
2
Σκελίδες σκόρδο
1
Κολοκυθάκι
1
κ.σ.
Ζάχαρη
1
κύβος
MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
1
Ματσάκι
Μαϊντανός, φρέσκο
1
Ματσάκι
Δυόσμος, φρέσκο
0.35
φλιτζάνι
Άνηθος
6
κ.σ.
Ελαιόλαδο
500
γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
300
γρ.
Ρύζι γλασέ
500
mL
Νερό
1
κ.σ.
Πελτές ντομάτας
αντίγραφο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Εκτέλεση
139 λεπτά
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Βήμα 4
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.
Βήμα 5
Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.
Βήμα 6
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.
Βήμα 7
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Βήμα 8
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.
Βήμα 9
Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 10
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 11
Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.
Βήμα 12
Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Βήμα 13
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.
Βήμα 14
Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.