Του Αγίου Βαλεντίνου αύριο Κυριακή και αφού δεν μπορούμε να βγούμε έξω να το γιορτάσουμε με το ταίρι μας, είναι ευκαιρία να μαγειρέψουμε στο σπίτι κάτι πιο ιδιαίτερο για το ερωτικό αυτό γεύμα. Εξάλλου ο έρωτας περνάει από στομάχι και όσο πιο γευστικό είναι το πιάτο, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η ερωτική μας διάθεση. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει για την μέρα αυτή μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια, που και in love να μην είστε δηλαδή, θα το απολαύσετε εξίσου! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Εκτέλεση
Υλικά
- 2 μοσχαρίσια φιλέτα πάχους (3εκ. 200γρ. περίπου)
- 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες (ό,τι ποικιλία επιθυμούμε)
- 1 σκ. σκόρδου, λιωμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρος
- 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 σφ. κονιάκ
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού κρ. γάλακτος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2'-3', ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τον κόλιανδρο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5'.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για λίγο και φυλάσσουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος.
Αφού καθαρίσουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.
Βάζουμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2'- 4' από κάθε πλευρά (ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλω). Αν τα θέλω καλοψημένα, παρατείνω το ψήσιμό τους για άλλα 1'-2΄ από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μετριάσω λίγο την ένταση της φωτιάς για να μην καούν.
Αφαιρούμε τα φιλέτα, τα φυλάσσουμε σε μια (ζεσταμένη) πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κονιάκ και το κρασί. Ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον πυθμένα του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3', μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 2' και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα φιλέτα σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τα μανιτάρια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Αφαιρούμε τα φιλέτα, τα φυλάσσουμε σε μια (ζεσταμένη) πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κονιάκ και το κρασί. Ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον πυθμένα του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3', μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 2' και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα φιλέτα σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τα μανιτάρια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.