Το πρώτο μεγάλο κεφάλαιο το έκανε με το Αιγάλεω ξεκινώντας το 1999 από την Γ’ Εθνική και σταδιακά παίζοντας και στο ΟΥΕΦΑ. Ακόμη και σήμερα ο Χατζάρας έχει να λέει για την πρωτοποριακή δουλειά που έκανε στο Αιγάλεω σε συνεργασία με φυσιοθεραπευτές κατασκόπους, αναλυτές παιχνιδιών και για το πόσο παίκτες βελτίωναν θεαματικά την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το οικογενειακό κλίμα ήταν ένας ακόμη λόγος για την εξαιρετική πορεία της ομάδας.
Ωστόσο χρειάζοντας ένα διάλειμμα από τους πάγκους, άφησε την ομάδα στο καλύτερο σημείο της, στην έξοδο στο ΟΥΕΦΑ διαλέγοντας να μείνει μακριά από τους πάγκους. Εκείνη την στιγμή ήρθε το κάλεσμα του Άρη, κάτι για το οποίο η λογική του έλεγε να μείνει μακριά αλλά όχι η καρδιά του. Ο Άρης είχε χιλιάδες προβλήματα και μάχονταν για την αγωνιστική και οικονομική επιβίωσή του.
Το πλάνο αρχικά ήταν για πενταετία αλλά ήταν μια χρονιά έντονη και με συγκινήσεις όσο διάρκησε. Ο υποβιβασμός ήρθε αλλά η ομάδα έπαιξε στον τελικό με τον Ολυμπιακό κρατώντας το σκορ μέχρι το 70′ και έχοντας τον πυρπολητή της Ξάνθης, Μίμη Μπενίσκο, βασικό φορ ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε με Ριβάλντο. Αυτή η περίοδος στον Άρη έφερε δύο από τις πιο καλτ στιγμές στην ιστορία του πρωταθλήματος.
H πρώτη είναι η ατακα “έρχεται το ιππικό” όταν ήρθαν οι 4 μύθοι τον Ιανουάριο να βοηθήσουν την ομάδα. Ο Εκουέμε, ο Κουεμάχα, ο νέος Βιεϊρά (όπως παρουσιάζονταν) Φόμουποντ και ο Ινόγκι. Ο Εκουέμε και ο Κουεμάχα κάνουν τον Εκουεμάχα, τον πληρέστερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών ίσως. Η δεύτερη είναι η ατάκα “στην ζωή μου δεν είχα ποτέ αμάξι Skoda γιατί είμαι θιασώτης του Golf”.
H συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη και σταδιακά το κεφάλαιο προπονητικής έκλεινε μέχρι το 2009 έπαθε κατάθλιψη και σήμερα δηλώνει ότι η προπονητική έχει μεν τελειώσει αλλά δεν θα έλεγε όχι σε άλλο πόστο. Ο Χατζάρας επηρέασε την καλτίλα των 00’ς όσο και ο ίδιος το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως δηλώνει με τις ριζοσπαστικές εισαγωγές του λίμπερο και της άμυνας ζώνης. Κλείνουμε μ' αυτή την φωτογραφία και ευχόμαστε να τον ξαναδούμε στα παλιά γνωστά λημέρια μας.
ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή