Υλικά
1 μπούτι χοιρινό με κόκκαλο(περίπου 3 κιλά)
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. balsamico
3 κ.σ. μουστάρδα
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες (κομμένες καρέ ή στρόγγυλες baby)
2 σκ. σκόρδο
2 πορτοκάλια (το χυμό)
1 λεμόνι (το χυμό)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, μπούτι χοιρινό με το κόκκαλο του (ώστε να ναι πιο εύγευστο).
Το πλένουμε, το σκουπίζουμε, το τοποθετούμε σε ταψί και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι, κατά προτίμηση σε ρόμβο.
Περιχύνουμε με τον χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και για καλύτερο αποτέλεσμα και τις κούπες από τα εσπεριδοειδή. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ½ ώρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες και όλα τα υγρά.
Ανακατεύουμε το μέλι με το balsamico και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ½ μέχρι να κάνει κρούστα και να μελώσουν οι πατάτες.
Καλά Χριστούγεννα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.