Φαντάζεστε το εργαστήριο του Άι Βασίλη κάπου στον Βόρειο Πόλο, γεμάτο με εκατομμύρια παιχνίδια και ξωτικά βοηθούς που εργάζονται πυρετωδώς να ετοιμάσουν τα δώρα που θα μοιράσει ο Άγιος Βασίλης. Και όμως, εργαστήρια του Άγιου Βασίλη, που μοιράζουν χαρά κατά τη διάρκεια των εορτών, υπάρχουν διάσπαρτα παντού σε όλο τον κόσμο, ίσως όχι με την μορφή που δημιούργησε η παιδική μας φαντασία. Ένα τέτοιο εργαστήριο υπάρχει και στη Βέροια. Μόνο που εκεί μέσα, αντί για παιχνίδια και χαρτιά περιτυλίγματος υπάρχουν κατσαρόλες και τρόφιμα, ενώ ο Άγιος Βασίλης αντί για την κόκκινη στολή, φοράει σκούφο και ποδιά μαγειρικής. Και τον λένε Γιάννη.
Ο Γιάννης Διαμαντίδης, είναι ένα νέο παιδί από τη Βέροια, chef στο επάγγελμα, που εργάζεται σε κατάστημα εστίασης της πόλης. Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό να κρατούν κλειστά τα εστιατόρια, ο Γιάννης έμεινε σπίτι αλλά αποφάσισε να περάσει την καραντίνα, όχι μόνο δημιουργικά, αλλά επέλεξε να διοχετεύσει την αγάπη του για την μαγειρική σε έναν καλό σκοπό, προσφέροντας γεύματα σε οικογένειες της Βέροιας που το έχουν ανάγκη.
Ο Γιάννης πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει για τις ημέρες αυτές μια φιλανθρωπική δράση, προκειμένου να ανακουφίσει με τον τρόπο που αυτός μπορεί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη έστω και αυτό, ένα πιάτο φαγητό. Ετοιμάζει αφιλοκερδώς καθημερινά 20, ίσως και παραπάνω μερίδες φαγητού, τις οποίες προσφέρει σε μέλη ευάλωτων οικογενειών. Μακάρι να μπορούσε να διαθέσει περισσότερες μερίδες για να προσφέρει σε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, αλλά δεδομένου ότι η προετοιμασία γίνεται στο σπίτι του, σε οικιακή κουζίνα και εξοπλισμό, προσφέρει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του.
Η δράση αυτή ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου με το πρώτο γεύμα και θα διαρκέσει για 10 ημέρες, ελπίζοντας με την ολοκλήρωση να έχει καταφέρει να ετοιμάσει συνολικά κάτι περισσότερο από 200 μερίδες φαγητού, οι οποίες θα μοιράζονται καθημερινά στις ίδιες οικογένειες. Τόσο η προετοιμασία όσο και η διανομή του φαγητού γίνεται καθημερινά με πολλή προσοχή και τηρώντας -από όλους όσους εμπλέκονται- τα μέτρα προστασίας.
Μιλώντας στο veriotis.gr, ο Γιάννης αναφέρθηκε και στους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθειά του αυτή, προσφέροντας υλικά και τρόφιμα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. «Ξεκίνησα αγοράζοντας τα βασικά υλικά με δικά μου έξοδα, ενώ κάποιοι δικοί μου άνθρωποι, επιχειρηματίες, στήριξαν τη δράση με προσφορά ψωμιού ή γλυκού, ενώ στην πορεία βρέθηκαν και άλλοι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με πρώτες ύλες».
Σπιτικό φαγητό με τις πινελιές του chef
Ζητήσαμε από τον Γιάννη Διαμαντίδη να μας στείλει κάποιες φωτογραφίες και περιγραφή των πιάτων που ετοιμάζει για την δράση αυτή και διαπιστώσαμε ότι οι συνταγές του δεν στερούνται σε τίποτα από υλικά, γεύση και εμφάνιση από τις συνταγές που θα ακολουθούσε και στο εστιατόριό του. Όπως μας ανέφερε, είναι σπιτικό φαγητό, προσεγμένο, καλομαγειρεμένο, με ιδιαίτερο τρόπο και γιατί όχι και στήσιμο, όσο αυτό είναι εφικτό.
Γεμιστό κοτόπουλο με πάστα αρωματικών και πουρέ σελινόριζας, αρακάς κοκκινιστός με δυόσμο και άνηθο, με φρέσκο ζεστό ψωμί και φέτα, ζουμερή πάστα φούρνου με 3 τυριά, λαχανικά και καπνιστό λουκάνικο, γεμιστά, λαζάνια με κιμά... ήταν τα πρώτα πιάτα που ετοίμασε και έπεται και συνέχεια!
Στο προφίλ του Γιάννη Διαμαντίδη στο facebook εδώ μπορείτε να δείτε όλη την... διαδρομή της φιλανθρωπικής δράσης.
Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή δύναμη στον Γιάννη και στον κάθε Γιάννη που έστω τις ημέρες αυτές αφιερώνει χρόνο και κόπο για την ανακούφιση συνανθρώπων μας. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!
Ο Χριστός αγαπά αυτούς που βοηθούν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Θεός να σας έχει καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφή