Βασιλόπιτα. Θα «παίξει» πολύ στα πρωτοχρονιάτικα και μετα-πρωτοχρονιάτικα τραπέζια, ενώ τα κομμάτια της θα συνοδεύουν τον καφέ μας τα επόμενα πρωινά. Αν ψάχνετε τι Βασιλόπιτα θα φτιάξετε φέτος, δοκιμάστε την συνταγή με φουντουκοβούτυρο που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Μια πιο healthy επιλογή της κλασσικής βασιλόπιτας, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ή ακόμη και ταχίνι. Δείτε τα υλικά και την συνταγή και... καλή χρονιά!
Υλικά
200γρ ζάχαρη άχνη
200γρ αλεύρι γ.ο.χ
200ml γάλα αμυγδάλου
100 ml ηλιέλαιο
100γρ φουντουκοβούτυρο
1 κ.σ. baking powder
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. βανίλια (εκχύλισμα)
Λίγο αλάτι
Λίγη σόδα μαγειρική
1κ.γ. ξύδι (κατά προτίμηση μηλόξιδο)
Γλάσσο
350 άχνη ζάχαρη
100 ml γάλα αμυγδάλου
200γρ φουντουκοβούτυρο
1 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά: Αλεύρι, κακάο, άχνη ζάχαρη, αλάτι, σόδα, baking.
Σε ένα άλλο μπολ τα υγρά: γάλα αμυγδάλου, ξύδι, ηλιέλαιο, βανίλια.
Αφού κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα με το αλεύρι, ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά, προσθέτουμε και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψί, αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50'.
Αφού βγει από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε το γλάσσο μας, το οποίο ετοιμάζουμε χτυπώντας όλα τα υλικά με μίξερ.
Διακοσμούμε είτε με ζαχαρόπαστα, είτε με κουβερτούρα τριμμένη, ή ακόμη και με φουντούκια.
Καλή χρονιά!
η βασιλοπιτα ρε παιδια ειναι μια :
ΑπάντησηΔιαγραφήψιλοκομενο κρεατακι στο χερι.
τελος.
καλη χρονια!!!!!!