Οι παλιοί λένε, πως όταν πέφτει πάχνη, τα λάχανα και τα πράσα είναι πιο νόστιμα. Άρα είναι η ιδανική περίοδος να τα βάλουμε στις συνταγές μας. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει παραδοσιακή Μακεδονίτικη πρασοτηγανιά, με την προσθήκη όμως μανιταριών. Εύκολη και γρήγορη συνταγή, όπως όλες οι τηγανιές, αλλά με ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
- 500γρ. μπούτι χοιρινό σε κύβους
- 100γρ. πράσο σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
- 100γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 200ml λευκό κρασί
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά μας και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
Τέλος αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.
Προαιρετικά προσθέτουμε καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο. Επίσης στο τελείωμα του φαγητού μπορούμε να προσθέσουμε κεφαλογραβιέρα ή μπάντζο μακεδονικό κομμένα σε ζάρια.
Τέλος αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.
Προαιρετικά προσθέτουμε καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο. Επίσης στο τελείωμα του φαγητού μπορούμε να προσθέσουμε κεφαλογραβιέρα ή μπάντζο μακεδονικό κομμένα σε ζάρια.
Πολύ ωραίο όμως έπρεπε να δημοσιευτεί 3-4 ώρες νωρίτερα να προλάβουμε να προμηθευτούμε τα υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάει για δευτερα
Αυτός ο ..μπάΝτζος τί είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαουσσαιος, είναι σίγουρα.
ΔιαγραφήΜουσικό Όργανο στα καουμπόϊκα....
Διαγραφή