Υλικά
• 1 κολοκύθα, περίπου 1 κιλό (καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα, κομμένα καρέ
• 1 lit περίπου ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. ginger φρέσκο
• 1 κ.γ. κάρι
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το ginger, το κάρι και το μοσχοκάρυδο. Σοτάρουμε για 2΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμη 2 – 3΄. Προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο του blender.
Περνάμε τη σούπα από σουρωτήρι, σινουά, ή ψιλή σήτα και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δίνουμε μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Αν πολύ πηχτή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό ή νερό.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε.
Tips: η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές. Με σκόρδο, πατάτα… επίσης για topping μπορούμε να βάλουμε ότι επιθυμούμε: φρυγανισμένο μπέικον, κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί, μπούκοβο, πάπρικα, γιαούρτι, κολοκυθόσπορο…
Όλα αυτα, τοση ωρα για μια σουπα; Τα μόνα που λείπουν ειναι, ενα τακούνι απο δεκάπονταο 38 νούμερο και φλάτζα κεφαλής απο ΤΟΥΟΤΑ μοντέλο 1995. Τετράθυρο. Μαλλον δεν ξερεις απο τανομένον σορβάν.
ΑπάντησηΔιαγραφήχορτατος κ@λος μυγδαλα γυρευει...
ΑπάντησηΔιαγραφή