Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε διαδικτυακό εργαστήριο ανάπτυξης τουρισμού και πολιτισμού ο Δήμος Νάουσας

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Έργου «Cult-CreaTE», συμμετείχε στις 10 Νοεμβρίου στο 3ο Θεματικό Εργαστήριο του έργου με θέμα «Οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τουρισμού»/«Cultural and Creative Tourism basedon Culltural & Creative Industries». Στο Θεματικό εργαστήριο συμμετείχαν οι εταίροι του έργου Cult-CreaTE και οι τοπικοί φορείς υποστήριξης των εταίρων. Στόχος του εργαστηρίου, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος του Dundeeτης Σκωτίας, εταίρος του έργου, ήταν να παρουσιάσει τις δημιουργικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις του Dundeeπου συμβάλλουν στην ανάπτυξη Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τουρισμού της πόλης και την έχουν προάγει σε έναν από τους 10 καλύτερους προορισμού παγκοσμίως.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών εργαστηρίων, μουσείων και άλλων πρωτοβουλιών, οι οποίοι παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους που απευθύνονται στους επισκέπτες του Dundee και οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές. Κεραμική, σχεδιασμός και κατασκευή κοσμημάτων, χειροτεχνία, υφάσματα, ζαχαροπλαστική και μαγειρική, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην πόλη ως πρωτοβουλίες των τοπικών επιχειρήσεων του δημιουργικού και του πολιτιστικού κλάδου.

Ο Δήμος Νάουσας, στο πλαίσιο του εργαστηρίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τέσσερις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο και αποτελούν εμβληματικές εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και δημιουργικού τουρισμού της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας. Το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες», οι εκδηλώσεις Οίνου και Αμπέλου το Νοέμβριο και τα φεστιβάλ φαγητού και αστικής τέχνης (NaoussaUrbanArt) του Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν την πόλη.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και των οινοποιείων οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στη διοργάνωση αλλά και στο να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε οι επισκέπτες να συμμετέχουν και αυτοί στα δρώμενα.

Το εργαστήριο ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο, με τους εταίρους να παρουσιάζουν τις δικές τους δράσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη του πολιτιστικού και δημιουργικού τουρισμού στις περιοχές τους, ανταλλάσσοντας ιδέες, απόψεις και σκέψεις.

Τον Ιανουάριο 2021, όλοι οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Νάουσας, βάσει της εμπειρίας που αποκόμισαν από το έργο και τη συνεργασία με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς φορείς, θα υποβάλουν ο καθένας το δικό του Σχέδιο Δράσης με στόχο την ενσωμάτωση δράσεων για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του δημιουργικού και πολιτιστικού κλάδου και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Νάουσας.

1 σχόλιο:

  1. Πήξαμε στα εργαστήρια και στη φίλοξένια Κινέζων και αυστραλων δημοσιογράφων του τουριστικού χώρου.
    Το ενδεχόμενο πρώτα να επενδύσουν οι δήμοι σε υποδομες που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν που θέλουν να πουλήσουν δεν πέρασε από το μυαλό κάποιου.
    Αλλά η μακροπνοη σχεδίαση ανάπτυξης μιας περιοχής απαιτεί κόπο και χρόνο οπότε πάρτε θεματικό εργαστήριο, και αν ανοίξει ο καιρός φιλοξενία και ταβερνάκι με ξινομαυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ