Το κοτόπουλο με χυλοπίτες είναι ένα αγαπημένο πιάτο από την παιδική μας ηλικία, που πιθανότατα μας ετοίμαζε η γιαγιά μας με χειροποίητες χυλοπίτες και κότα από το κοτέτσι! Ένα comfort food που μπλέκει όλες τις αγαπημένες γεύσεις... ζυμαρικό, σατλσούλα και κοτόπουλο και αγκαλιάζει με ζεστασιά το στομαχάκι μας. Τι καλύτερο για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου; Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει πώς να το ετοιμάσουμε, για να το απολαύσουμε αν θέλουμε και με τριμμένο τυράκι. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
1 κοτόπουλο ( περίπου 1 ½ κιλό)
500 γρ χυλοπίτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ.πελτέ τομάτας
400 γρ τομάτα κον κασέ
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
3 φλ. ζωμό κότας
Κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας. Συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για 30΄περίπου (να μαλακώσει το κρέας).
Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τις χυλοπίτες και ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40΄περίπου.
Τέλος προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τις χυλοπίτες και ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40΄περίπου.
Τέλος προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Θέλουμε και vegan συνταγές η έστω vegeterian.
ΑπάντησηΔιαγραφή