Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε σουφλέ; Κάτι ψημένο στο φούρνο με βάση τα αυγά, πεντανόστιμο και θερμιδούχο. Τώρα, πώς το μπροκολάκι από σαλάτα και μάλιστα... παρεξηγημένη, κατέληξε να συνδυάζεται με ζυμαρικά και μάλιστα σε σουφλέ και να δένει τέλεια δίνοντας μια υπέροχη γεύση; Η απάντηση κρύβεται στη συνταγή του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά, που μας δείχνει πώς θα ετοιμάσουμε το τέλειο σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο. Διαιτητικό δεν το λες, το λες όμως πεντανόστιμο και χρωματιστό! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
• 500 γρ. κοχυλάκια
• 200 γρ. μανιτάρια λευκά, (κομμένα στα 4)
• 200 γρ. μπρόκολο, (κομμένα σε μικρές φουντίτσες)
• 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ βούτυρο
• 500 ml φρέσκο γάλα
• 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• Λίγο δεντρολίβανο, ξερό
• Λίγο ελαιόλαδο
• 1 κρόκο αυγού
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το μπρόκολο για περίπου 3-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, λίγο δενδρολίβανο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους. Τα ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι, αφήνουμε να ψηθούν λίγο, και ρίχνουμε αργά αργά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 5΄, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε δυνατά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Απλώνουμε την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.