Ο μικρός Περδίκκας κρατούσε λίγο ζυμάρι φυλώντας το στην τσέπη του και το χρησιμοποιούσε την επόμενη ημέρα φτιάχνοντας έτσι το προζύμι, την μαγιά. Η βασίλισσα ωστόσο, τον θεώρησε μάγο και τον κυνήγησε μαζί με τα αδέρφια του… Μετά από πολλές περιπέτειες οι τελευταίοι θα εγκατασταθούν στην Αρχαία Έδεσσα, θα γίνουν βασιλείς και ιδρυτές του Μακεδονικού Βασιλείου και θα μεταφέρουν εκεί την μυστική συνταγή του αφράτου ψωμιού που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Το πως όμως δημιουργήθηκε το Ψωμί του Περδίκκα αλλά και τον τρόπο παρασκευής του μέχρι σήμερα, από το στάδιο άλεσης τους σιταριού ακόμη, θα το μάθετε και θα το γευτείτε στις 16 Οκτωβρίου, μέσω γευστικής αλλά και γαστρονομικής οικοξενάγησης, στον Μύλο των Γεύσεων στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, στο πάρκο Καταρρακτών, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00-16:00 με την Κάρτα Πόλης της Έδεσσας- EdessaCityCard στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας.
Το πως όμως δημιουργήθηκε το Ψωμί του Περδίκκα αλλά και τον τρόπο παρασκευής του μέχρι σήμερα, από το στάδιο άλεσης τους σιταριού ακόμη, θα το μάθετε και θα το γευτείτε στις 16 Οκτωβρίου, μέσω γευστικής αλλά και γαστρονομικής οικοξενάγησης, στον Μύλο των Γεύσεων στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, στο πάρκο Καταρρακτών, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00-16:00 με την Κάρτα Πόλης της Έδεσσας- EdessaCityCard στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.