Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Mαθητές από την Ημαθία μαθαίνουν το internet στους παππούδες τους

Παππούδες και γιαγιάδες έβαλαν μάσκες και κάθισαν δίπλα στα εγγόνια και τ' ανίψια τους και σαν... καλοί μαθητές, συμμετείχαν στο πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Μάθε μου παιδί μου Κομπιούτερ», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2020 (EU Code Week) από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), Παράρτημα Μακεδονίας- Θράκης.

Στη διαδικτυακή τάξη συμμετείχαν οικογένειες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από Θεσσαλονίκη και Βέροια, μέχρι Πόρο και Αλεξανδρούπολη, 22 παππούδες και γιαγιάδες σε ζευγάρια με τα εγγόνια ή τα ανίψια τους, κάθισαν μπροστά στον υπολογιστή τους. Με τη βοήθεια των εισηγητών Δρ. Θεοδούλη Τερζίδου, εκπαιδευτικού Πληροφορικής και Πέτρου Τσιομπάνη, μαθητή Α' Λυκείου, εκπαιδεύτηκαν και έμαθαν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Zoom, ενώ έγραψαν και τις πρώτες γραμμές κώδικα με διασκεδαστικό τρόπο, «παίζοντας» στο code.org.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέτρος Τσιομπάνης μπαίνει στον ρόλο του εκπαιδευτικού. Έχει διδάξει σε σεμινάριο για παιδιά δημοτικού, όμως είναι η πρώτη του εκπαιδευτική εμπειρία με μεγαλύτερους σε ηλικία και, όπως λέει, αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο να βγουν οι ηλικιωμένοι καλοί χειριστές του διαδικτύου, με την καθοδήγηση της νέας γενιάς. «Έχουν μεγάλα κενά και μαθαίνουν δύσκολα οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με ένα παιδί, αλλά με καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές θα τα καταφέρουμε», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν από την έναρξη του webinar, ο 15χρονος.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι παρατηρήθηκε διπλάσια συμμετοχή των γιαγιάδων σε σχέση με αυτή των παππούδων. Ενδιαφέρον επίσης παρουσίασαν και οι ηλικίες των συμμετεχόντων. Το μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιωμένων ήταν 71-80 ετών, ενώ συμμετείχαν ακόμη και άτομα άνω των 81 ετών. Οι δε νεαροί βοηθοί αυτών, ήταν στην πλειοψηφία τους κάτω των 10 ετών!

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, στόχος των διοργανωτών είναι να εμπνεύσουν «ευφυείς» νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργήσουν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τρίτης -και σοφής- ηλικίας. Οι νέοι επιχειρηματίες παρακολουθώντας την «ψηφιακή» συμπεριφορά των ατόμων αυτών κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των σεμιναρίων, θα έχουν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τις ανάγκες τους και να καινοτομήσουν προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ